Prin surprindere…Iadul alb…viscolul paralizeaza România

Nu ştiu cum se face, dar în fiecare iarna lumea se miră şi este luată prin surprindere de geruri năprasnice, viscol, vânt puternic, zăpadă abundentă. Asta după ce autorităţile şi meteorologii avertizează populaţia cu 3-5 zile înainte.

Anul acesta zăpada s-a lăsat aşteptată. Dar nu trebuie să ne surprindă că în luna lui „Gerar” şi-a făcut apariţia. Asta e, natura îşi intră în drepturi. Suntem în plină iarnă, trebuie să ne aşteptăm la orice. Hai să lăsăm văicărelile şi să abordăm subiectul cu mai multă responsabilitate.

Şi de când sunt românii aşa de curajoşi? Anual se aventurează în nămeţii cei mai mari. Chiar dacă ştiau de codul portocaliu, mulţi români au plecat la drum fără să se aprovizioneze cu apă, pături, carburant, ceva de mâncare. Aş paria că mulţi n-au avut nici cauciucuri de iarnă, lanţuri sau lopeţi în autoturismele personale.

Apoi, logic, autorităţile sunt vinovate că nu intervin. Nu contează că ambele sensuri sunt blocate şi că utilajele de deszăpezire sunt mari şi n-au pe unde intra, nu! Primarii sunt vinovaţi pentru că românii prinşi în zăpezi n-au fost responsabili cu viaţa lor. Ca o părere personală, anul acesta autorităţile s-au mobilizat bine.

Oare când vor învăţa românii să se gospodărească, să fie mai atenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi să trateze lucrurile cu mai multă responsabilitate?

Ei de ce nu se plâng?

O părere la “Prin surprindere…Iadul alb…viscolul paralizeaza România

  1. addicted

    Romanul daca nu se plnage de ceva ( ce isi face si cu mana lui ) nu se simte bine. Urla dupa autoritati, dau cu „biciul” de vorbe in ei dar cine pupaza i-a pus sa plece daca s-a anuntat cod galben/portocaliu? Mna.. romani. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *