23
Noi
2011

Problema câinilor „tomberonezi”

Nu vă reţin foarte mult pe subiectul câinilor „tomberonezi”, dar m-am săturat de plângăcioşi. S-a votat legea eutanasierii şi bine s-a făcut. Ştiu că nu este o soluţie prea blândă, dar orice lucru are un început.

Personal declar că eu nu mai vreau să văd câinii comunitari pe stradă, în locuri publice, sau printre blocuri. Nu mă interesează cum şi prin ce metodă dispar, dar nu-i mai vreau printre picioarele mele. Şi am două motive principale:
– Câinii comunitari terorizează copiii, fac gălăgie, muscă, mutilează, ucid, fac mizerie.
– Sunt bătuţi de oameni, se bat între ei, sunt vătămaţi şi abandonaţi pe stradă. Aceştia mor şi devin focare de infecţie.

Şi votarea acestei legi trage un nou semnal de alarmă. Oamenii pun câinii pe primul loc într-un top al animalelor. De ce nu facem proteste impotriva eutanasierii porcilor de Crăciun? De ce nu ne opunem sacrificării mieilor de Paşte? De vânătoare şi de tăierea păsărilor nu mai are rost să discutăm. Nu aştept răspuns la întrebările retorice de mai sus. Dar ca idee! Şi dacă iubiţi câinii, de ce nu-i luaţi acasă şi să aveţi grijă de ei?

Dacă aveam puterea, făceam şi un proiect de lege cu amenzi aspre pentru posesorii de animale. Iar în acest proiect băgam obligatoriu sterilizarea animalelor, adunarea mizeriei etc.

Şi o să vă povestesc şi cum stă treaba cu ONG-urile care nu fac nimic şi cerşesc bani, dar într-un alt episod.

Deci ne-am înţeles, da? Nu mai vreau maidanezi pe stradă!

You may also like

Un ghem de blană
Aveti grija de cainele dumneavoastra
Fara cuvinte….

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Colectare DEEE organizată de Ateliere Fara Frontiere

Începând de azi, Ateliere Fara Frontiere începe o campanie de colectare a echipamentelor IT&C. Acţiunea va dura două săptămâni şi se...

Închide