25
Ian
2009

Proiectul NetCity

Proiectul NetCity inseamna realizarea unei retele subterane de fibra optica in Bucuresti. Primaria Capitalei doreste sa scape de toate cablurile atarnate de stalpii de curent electric si RATB, asta la cerinta UE.

Asociatia de Comunicatii prin Cablu a fost deacord cu acest proiect si doreau un parteriat cu Primaria Bucuresti pentru a face ei reteaua de firbra optica si a ingropa pe cheltuiala lor cablurile, insa proiectul a fost incredintat firmei UTI Systems.

* Concesiunea fibrei optice din Capitala, de la municipalitate catre UTI Systems, este un proiect nefunctional, care va duce la falimentul firmelor de cablu, sustinea Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), in 6 martie 2008 intr-un articol aici

* Pe 13 martie 2008, comisarul european declara: „Municipalitatile nu trebuie sa intervina in piata intr-un mod in care sa distorsioneze concurenta. Vrem sa avem internet de mare viteza in toate orasele Europei, dar acest lucru trebuie facut intr-un mod deschis, fara discriminari. Bucuresti este adesea numit micul Paris. Cred ca in aceasta situatie Bucurestiul ar trebui sa ia exemplul Parisului, unde mai multe firme concurente impart aceeasi retea, fapt care genereaza servicii mai bune la preturi mai mici. Vom analiza cu mare atentie acest proiect si daca va fi necesar vom lua si masuri coercitive”.

* Pe 27 mai 2008, intr-un articol aici, se mentioneaza ca Primaria Capitalei incearca sa prosteasca UE cu proiectul NetCity

* Pe 13 octombrie 2008 apare articolul Netcity – proiectul care a ingropat telecomunicatiile in Bucuresti

* Pe 23 ianuarie 2009 se anunta intr-un articol aici, ca faza pilot a proiectului Netcity va intra in functiune la inceputul lui februarie. Operatorii de cablu se plang insa de o problema care le poate afecta conectarea la noua retea. Cablurile de pe stalpi le sunt taiate la solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Tare-mi este frica ca vom ramane fara internet, cablu si eventual fara telefonie. Am emotii cu acest proiect facut, gandit si implementat in stil romanesc. Ma astept la chirii pe fribra cat China, preturile la abonamente probabil ca vor creste, eventual caderi de internet si cablu, poate si o scadere a vitezei de internet etc. Totul e posibil, dar vom avea un Bucuresti fara cabluri la suprafata.

You may also like

ANISP sesizează nereguli în relaţiile dintre Netcity şi furnizorii de servicii de Internet din Bucureşti
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…

4 Responses

  1. E bine de stiut ca vor sa faca asta, pentru ca putem lua exemplul firelor de la mihai bravu….langa obor…ai impresia ca treci prin jungla, mii de liane care ai impresia ca pica din cer…e oribil….

    And BTW….I’m back….:*

  2. Pingback : In revizie tehnica - Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
La vanatoare de promotii

Cine mai are bani pusi la saltea, acum e momentul sa iasa la vanatoare de promotii. Am vazut in magazine...

Închide