Pui la cuptor cu portocale

Deci când nu am somn, mă chinuie talentul în bucătărie. Aseară m-a chinuit aşa de tare încât am făcut pui la cuptor cu portocale, asta pe la 3 dimineaţa. Spre uimirea mea, rezultatul a ieşit frumos şi comestibil şi chiar nu a fost greu. Trebuie să ai puţină răbdare şi chef.

Ca ingrediente am folosit: 1 pui; 1 morcov; 2 cepe mari; 1 cartof mare alb; 2 mere mari dulci; 4 portocale mari. Am fiert puiul într-o oală cu apa şi sare, dar nu foarte tare. Între timp, am pregătit legumele. Ceapa taiată solzişori, cartoful cubuleţe, morcovul feliuţe, merele şi o portocală le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat feliuţe. Apoi am pus puiul înconjurat de legumele şi fructele pregătite într-o tavă unsă cu ulei. Din 3 portocale am obtinut un suc, prin stoarcere, pe care l-am turnat peste puiul şi legumele din tavă. Eu am diluat sucul de portocale cu puţină apă în care a fiert puiul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi cu ce mirodenii mai preferaţi. Se lasă la cuptor până se rumeneşte puiul.

Rezultatul îl vedeţi mai jos…şi acum la masă că salivez pe tastatură.

P.S. Dacă vă întrebaţi unde sunt copanele, să ştiţi că le-am tăiat şi le-am băgat în pui. Nu încăpea puiul cu totul în oală.

6 păreri la “Pui la cuptor cu portocale

  1. KronosBlog

    Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă , KronosBlog vă urează un călduros LA MULŢI ANI! Să aveţi multă bucurie alături de cei dragi! Fie ca anul care vine să însemne pentru tine o nouă treaptă pe care o urci. Îţi doresc o viaţa împlinită şi fericită! La mulţi ani!

  2. Nume

    Foarte apetisant si mai ales natural. Puiul se vede foarte clar ca este de tara si nu d-asta umflat din comert. Pe anul 2010 iti urez sanatate si tot ce-ti doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *