10
Mar
2012

Pui pe sticlă – la cuptor

Update 12 mai 2012: Aş dori să încerc reţeta şi cu vasul Pyroflam!

Când vreau să mă relaxez, gătesc! Şi azi am avut curajul să mă apuc să fac un pui pe sticlă la cuptor. Din 5 reţete citite, sper să iasă ceva bun. Oricum, dintr-un pui imbălsămat cu tot felul de mirodenii trebuie să rezulte ceva gustos şi comestibil…

Pentru început vă pun o simplă poză cu puiul meu sfârâind!

pui pe sticla la cuptor

Revin cu reţeta şi câteva fotografii la final!

Update: A face un pui pe sticlă nu necesită studii de specialitate. Aş putea spune că este la fel de simplu precum unsul gemului pe pâine. Se ia un pui grill, se spală bine, se condimentează cu mirodenii de pui (sare, piper, ceva verdeturi, condimente pentru friptura de pui) şi prin interior, se unge cu putin ulei de măsline, se poate împăna după gust cu usturoi şi se lasă aproximativ 10-15 minute la macerat într-un castron acoperit.

Se ia o sticlă de sticlă, de 0.5l, cu bere. Se consumă berea în cele 10-15 minute, se umple apoi jumătate cu apă şi se fixează puiul în picioare. Tot sistemul se aşează într-o tavă mai înaltă, în care turnaţi 0.5l de apă.

Se bagă la cuptor pentru aproximativ 1.5 – 2 ore, depinde cât de stresat a fost puiul. Nu uitaţi să-l mai vizitaţi şi să-l mai ungeţi cu sosul din tavă. Atenţie să nu vă opăriţi!

La final trebuie să arate ca în poza de mai jos şi chiar mai bine!

pui pe sticla

P.S. Nu spun brandul puiului, dar arată bine!:)

You may also like

Cum va arăta bucătăria viitorului!
Tu de ce mananci?
Cartofi la cuptor cu rozmarin, usturoi si aripioare
Eu mananc ca sa ma relaxez

6 Responses

  1. Cred ca putea sa mai stea un pic in cuptor..sa fie mai crunchy:) Si cu ocazia asta, iti spun si un mic secret:) pune si putin ulei in sticla (pui apa si lasi loc ca de un deget de ulei) Oricum, arata foarte bine. Sper ca nu l-ai mancat pe tot :))

  2. Sticla a fost umpluta jumatate cu apa si am pus apa si in tava. L-am imbalsamat in mirodenii si ulei de masline…Da, mi-ar fi placut sa fie mai rumen, dar e pui de cumparat si asta nu se face prea crunchy. Oricum pielita s-a uscat bine, bine si am eliminat-o.

    Si nu l-am mancat pe tot din prima..pe rand:)…Foarte fraged a iesit incat se rup si oasele:).

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Apple a lansat The New iPad

Apple a lansat The New iPad, a 3-a tabletă din seria iPad. Nu prea am înţeles de ce au hotărât...

Închide