8
Noi
2008

Puterea gandului

Oare tot SF, sau chiar vom ajunge sa putem comunica prin puterea gandului? In ultimul an am citit tot felul de descoperiri de genul acesta. Citeam o stire cum ca prin 2005-2006 s-a demarat un proiect ce are ca scop simularea computerizata a activitatii unui creier uman. In aprilie, an curent, citeam de ochiul bionic. De data aceasta este vorba de un cercetator britanic care a inceput sa puna bazele unui sistem sofisticat pentru comunicarea prin puterea gandului.
Acest dispozitiv se foloseste de miscarile musculaturii ochilor pacientului si de undele cerebrale din creierul acestuia pentru a pune in miscare cursorul de pe ecranul unui computer. Cu ajutorul electrozilor care detecteaza semnalele electrice din creier, informatiile sunt captate, transformate si transmise catre un computer care le analizeaza si le afiseaza apoi pe ecran sub forma unui cursor.
Cand sunt activate punctele tinta de pe dispozitiv, cu ajutorul cursorului, actiunea poate fi convertita apoi in raspunsuri in functie de dorintele pacientului.
hit.ro

Cum e si normal, toate descoperirile acestea SF se fac cu scupul de a ajuta medicina. Un sistem ce ar putea fi folosit de cei cu deficit in comunicare.
Incet incet o sa ajungem sa producem umanoizi. Clonarea deja se poate face dar nu se doreste. Poate umanoizii vor fii aprobati:).

You may also like

Avatar – filmul anului 2009?
District 9 (2009)
SF-ul nu mai e SF
Impotriva cancerului

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Porsche Romania lanseaza Audi Q5 in Romania

Noul SUV, Audi Q5, va fii adus in Romania de importatorul local al marcii Audi - Porsche Romania. Lansarea oficiala...

Închide