8
Apr
2009

Rammstein


Acum ceva vreme scriam un post despre 2 formatii din anii 80, Abba si Modern Talking. Astazi am zis sa schimbam putin stilul si trecem la Tanz-Metall (Dance Metal), asa cum l-au numit chiar ei. Este vorba de Rammstein, formatie nemteasca aparuta in 1994.

Eu sunt polivalent in ceea ce priveste muzica si ascult cam toate stilurile. In functie de starea pe care o am si imprejurarile in care ma aflu, ascult pop, dance, tehno, metal, rock, comercial, chiar si sinfonica. Cam asa s-a intamplat si acum 9 ani, cand am inceput sa ascult Rammstein. Primele piese pe care le-am ascultat au fost:
Rammstein – Du hast

Rammstein – Engel

si Rammstein – Rammstein

Apoi a inceput nebunia sa caut tot mai multe piese si sa ma interesez de istoria acestei formatii. Am aflat ca piesele ce m-au facut sa ma „indragostesc” de ei fac parte de pe albumul „Live aus Berlin” lansat pe 31 august 1999.

Numele formatiei a fost luat dupa orasul german Ramstein, locul unui tragic accident aviatic ce a avut loc in august 1988. Piesa Rammstein este o comemorare a tragediei ce a avut loc la baza aviatica americana Rammstein Air Base. Acesti 6 tineri, au incercat sa traga un semnal de alarma asupra acelui accident aviatic si au atacat dur pozitia SUA care a refuzat sa-si accepte vinovatia. Abia in 2001 o data cu lansarea albumului „Mutter„, autoritatile americane si-au recunoscut vina si au oferit despagubire urmasilor victimelor.

Chiar daca versurile sunt in germana, asta nu i-a impiedicat sa se bucure de succes atat in Germania cat si peste hotare. Muzica lor s-a bucurat de un real succes chiar si-n America de Nord, Australia si Noua Zeelanda. Stilul lor nu e foarte bine definit. Chiar daca sunt incadrati la industrial metal, muzica lor contine o varietate de stiluri. Au lansat pana in prezent 5 albume: Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004) si Rosenrot (2005). „Reise, Reise” a fost albumul cu cel mai mare succes si s-a vandut in peste 1 milion de exemplare in Europa.

Insa eu recunosc ca am fost foarte incantat de albumul Mutter, poate ca tocmai le descoperisem muzica si abia asteptam noi albume. Piesa Mutter a fost una dintre cele mai indragite de mine. Ma unge pe suflet cand o ascult.
Rammstein – Mutter

la fel si Zwitter, sau Adios. Pot spune ca-mi plac toate piesele lor si este una din putinele formatii care-mi plac 100%. Imi doresc sa ajung la un concert „Rammstein”. Nu ajung la CC Catch, nu ajung la Madonna, cu toate ca-mi place si muzica lor, dar daca va fi un concert Rammstein in Romania voi face tot posibilul sa merg. In incheiere va las cu o piesa, cred eu cunoscuta pentru ca a fost difuzata pe posturile de radio si televiziune:
Rammstein – Amerika

Mult mai multe informatii puteti gasi pe:
ro.wikipedia.org
www.rammstein.ro
www.rammstein.com

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Frate, sora?

Eu sunt singur la parinti si niciodata nu m-am gandit cum ar fi fost sa am o sora sau un...

Închide