16
Iul
2011

#refinantare – cine a pierdut şi cine a câştigat

Nu insist foarte mult pe subiect. Doar vreau să punctez câteva idei. Ieri n-am ajuns la conferinţă pentru că pregătim ceva fain pe laptopnews.ro, dar e altă poveste.

În primul rând vreau să-l felicit pe domn` Chinezu pentru ceea ce face şi încearcă să facă în online-ul românesc, în special în blogosferă. Caută noi talente, cum se spune în fotbal. Îl felicit pentru ideea cu Blogal Initiative, o reţea prin care se vor desfăşura multe campanii şi o să vedeţi şi de ce… Felicitări BCR pentru că a avut curajul să-şi lase un „produs bancar” pe mâna unor tineri (conform zelist – peste 70% dintre cei care au pomenit de #refinantare au vârstele cuprinse între 19 şi 29 de ani). Felicit revista BIZ pentru implicare.

Cine a câştigat:
– În primul rând a câştigat BCR – cu un buget corect după cum au declarat, eu spun că a fost un buget mult prea mic pentru buzz-ul creat (premiile au însumat aproximativ 10 000 EUR, restul sumelor n-au fost dezvăluite), au atins 1.5 milioane de unici – asta dacă e să calculăm la buzz. Însă nu ştiu info demografice despre aceştia şi câţi stau la coadă pentru refinanţare la BCR.
– Au câştigat 11 bloggeri dintre cei înscrişi în campanie. Felicitări!
– A câştigat Chinezu şi Blogal Initiative. Tind să cred că sunt deja firme care vor să organizeze campanii prin BI şi cu bani puţini, dar care doresc rezultatele BCR-ului. S-a demonstrat că se poate.

Cine a pierdut:
– A pierdut blogosfera românească. Aşa cum am spus şi mai sus, s-a demonstrat că un buget micuţ poate face minuni. O să vedem multe campanii organizate pe sistemul ăsta tip loto. O să ne batem toţi pentru 3-5-10 premii mari. Câştigătorii vor primi premiile, restul mulţumiri. Deci văd o scădere a bugetelor de online…
– Au pierdut ceilalţi bloggeri înscrişi în competiţie. Adică au câştigat mulţumiri, dar sigur n-au ieşit din anonimat.
– Am pierdut noi, toţi cei care nu ne-am înscris in concurs. Poate aveam şansa să câştigăm!

Şi acum un mesaj pentru Cristi:

Sper să nu te superi, dar aşa am văzut eu lucrurile. Am pus un banner din respect, dar am preferat să las pe alţii să câştige. Implica să faci mult spam, să dai mesaje peste mesaje şi să scrii articole peste articole, despre un subiect pe care eu nu-l iubesc şi nu-l stăpânesc. Aşa că nu mă bag unde nu ştiu. Şi nici n-am credite pentru a avea nevoie de refinanţare.

Iar pe viitor, cred că este ok să măreşti numărul de premii, chiar dacă le scazi ca şi valoare. Una e să câştige primii 50 de bloggeri câte 50 EUR sau 100 EUR garantat şi alta e să pui un premiu de 1500 EUR la bătaie pentru care se bat câţiva. 50 EUR pentru un începător sunt bani şi-i oferă încredere. Aşa, a scris şi s-a zbătut, dar a fost dezamagit pentru că nu a câştigat. Data viitoare nu mai participă!

Succes! O să urmăresc campaniile BI şi la unele voi participa cu voia voastră. Cam asta am avut de spus, aşa sumar. Puteţi să mă contraziceţi şi să vă exprimaţi opiniile în comentarii.

You may also like

O poveste cu BCR-ul

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Explore 3D de la Samsung

Samsung a organizat o seară 3D, cu televizoare de ultimă generaţie, un film şi mult popcorn. Am fost prezent prin...

Închide