3
Iul
2009

Re:Seminar – Blogosfera nu există

O dată cu Re:Seminar, eCostin a intrat în rândul celor ce organizează evenimente în blogosferă. Sper să nu fie asemănătoare că mi-ar fi greu să aleg organizatorul. Mereu am ceva de învăţat de la aceste întâlniri, direct sau indirect. La evenimentul de aseară am cunoscut oameni noi (Cristian Voiculescu, Ştefan Margeanu, Radu Restivan) şi m-am revăzut cu cei pe care-i ştiam deja.

O să încep cu ultima prezentare de la Re:Seminar, prezentare susţinută de Costin Cocioaba (eCostin) şi anume că „Blogosfera NU există!„. Eu îl contrazic şi spun că blogosfera există, dar este dezorganizată şi haotică. Există un nucleu care s-a dezvoltat destul de bine şi-n jurul căruia gravitează mii de bloggeri. În blogosfera românească nu există un echilibru între cei din nucleu şi cei ce gravitează în jurul lor. Lumea este individualistă şi trage pentru felia lui de tort, apărând mereu conflicte. Datorită acestor motive, blogosfera nu este percepută încă ca o entitate şi mulţi nu vor cita bloggeri ca surse pentru că încă nu este acceptat statutul de blogger relevant. Nu că n-ar exista şi sunt foarte mulţi bloggeri care scriu şi au informaţii mult mai bune decât anumiţi jurnalişti, dar nu sunt recunoscuţi. Totul este la început şi cred că peste ceva ani se va organiza şi blogosfera.

Însă tema principală al acestui seminar a fost „ProBlogging – branding şi poziţionare„.
1. Cristina „Joe” Popov a vorbit despre „Întrebările brandului în tinereţe„:
– Fie că vrem sau nu vrem, toţi devenim un brand pentru cei din jur şi nu numai.
– Pentru a nu scăpa situaţia de subcontrol, e bine să-ţi faci tu brandul. Eu am cam neglijat acest lucru şi mi-a fost conturat un brand negativ. E mult de muncă, dar sper să-mi conturez brandul pozitiv şi să-l promovez mai mult.
– În primul rând trebuie să ştii ce vrei de la viaţă şi ce vrei de la tine ca să-ţi poţi face brandul dorit.
– Totul se face calculat, într-o ordine logică.
– Cred că este uşor să-ţi conturezi un brand, este mai greu să-l dezvolţi şi să-l menţii pe aceeaşi linie.

2. Alexandru Negrea (Buddha) a vorbit de „Prezenţa şi comportamentul bloggerilor la evenimentele din offline„:
– În primul rând nu uitaţi de igiena personală. Nu contează ce faci şi de unde vi, important este să ai ţinută decentă şi să nu „puţi„.
– E bine să mergi la cât mai multe evenimente care te interesează şi ţin de domeniul tău de activitate.
– E bine să te implici la astfel de evenimente, să-ţi iei notiţe, să socializezi cu cei prezenţi, să nu stai retras într-un colţ şi cel mai important e să scrii dupa eveniment. Ţi-ar putea asigura biletul la următoarele evenimente.
– Nu uita ca-n articolele tale despre evenimente să pui link-uri spre cei cu care ai vorbit sau te-ai întâlnit sau spre cei care au mai scris despre acele evenimente la care ai luat şi tu parte. Este o formă de a te face cunoscut.

3. Cristina Chipurici (Pyuric)a vorbit, cu ceva emoţii, de „Personal Branding„:
– Este important ca datele tale de contact să fie cât mai vizibile şi la evenimente e bine să ai şi cărţi de vizită. În condiţiile în care vin zeci şi sute de persoane, îmi este greu să-i ţin minte pe toţi. Un schimb de cărţi de vizită este mai benefic pe moment.
– Fiecare om îşi alege propria strategie de construcţie şi dezvoltare a brandului personal.
– Trebuie să te implici în ceea ce faci. Trebuie să fi original pentru a avea un brand original.
– În momentul când eşti un brand, eşti mai uşor de identificat şi poţi dezvolta proiecte mai uşor. Eu merg pe ideea că e bine să-ti faci brandul şi apoi restu.

4. Vali Petcu (zoso) nu a avut prezentare, dar a avut mereu ceva de spus pe durata evenimentului, sfaturi şi idei constructive.

Toate prezentările se găsesc pe refresh.ro

Ca un feedback pentru eCostin cu privire la eveniment:
– Subiectul abordat a fost foarte bun şi pentru prima dată când s-a vorbit de aşa ceva în Blogosfera care „nu există”. Cel puţin pentru mine a fost prima dată când am asistat la o discuţie de genul acesta.
– Un bun moderator aş putea spune.
– Locaţia aleasă bine pentru început şi faptul c-am fost în jur de 40 de persoane a fost şi mai ok. Nu mi-a plăcut că am fost daţi afară:).
– Un eveniment mai puţin office şi bazat mai mult pe discuţii libere.

Alte păreri găsiţi şi la: Buddha, Mihai Irinel Popescu, Stefan Murgeanu, Cristian Voiculescu, Tara Duveanu, Dana Lazar, Vali Petcu, Raluca Popa, Adrian Ciubotaru, Cristina Chipurici, Corina Georgescu, Stefania Chitiburea, Cornovac Alexandra Sabina, Bogdan Theodor Olteanu, Stefan Manea, Sorin Tudor, Marie Jeanne Chiriac, Radu Restivan, Razvan Diaconu,

Cine a mai scris să ridice mâna sus.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Blogger face – Sorin Rusi
Colorează-ți Crăciunul! – ce am ratat…
#papanasimeeting – cei mai tari papanaşi
Citește articolul precedent:
Skittles – ceva banal

Până acum câteva luni, toată lumea intra în sevraj când auzea de Skittles. Pentru cei ce nu ştiu, sunt acele...

Închide