România bugetară intră în grevă

(foto metropotam.ro)

Cred că aţi aflat că mâine, 5 octombrie 2009, sistemul bugetar al României intră în grevă.

Greva generală va paraliza luni România. Sute de mii de angajaţi din sănătate, educaţie şi administraţie publică îşi prelungesc weekendul cu o zi în semn de protest faţă de grilele din legea unică de salarizare şi disponibilizări. (money.ro)

Am zis şi o repet, suntem în plină criză economică. Se poate observa foarte uşor acest lucru prin scăderea consumului, dar oare aceasta se datorează întregii Românii sau se datorează, într-o mai mare măsură, sistemului bugetar şi, ca să fiu mai exact, managementului foarte prost şi al nepotismului? La management intra privatizările prost administrate, bani cheltuiţi aiurea pe interese personale, licitaţii prost făcute, cumpărat produse cu preţuri de 5 ori mai mari decât cele existente în piaţa etc.

Pai cum să nu se prăbuşească sistemul bugetar când 1 din 4 (aproximativ) oameni muncesc, iar restul fac figuraţie zilnică? Să mai spunem că la stat se câştigă mai bine? Oare mâine greva e făcuta de cei 25% care muncesc sau de cei 75% care freacă menta? Când se vor face disponibilizări, credeţi că vor pleca cele 3 putori? În general tot ăla care munceşte va pleca primul.

Să nu pierdem din vedere şi dezinformarea care se face în mass-media. Pe majoritatea posturilor de televiziune auzim „Grevele paralizează România” sau „Maine toţi bugetarii intră în grevă”. Fals! Nu toti bugetarii vor intra în grevă. Sunt profesori care vor face orele normal, alţii vor intra la ore dar nu vor preda, personalul medical asigură urgenţele şi sunt spitale unde se va lucra normal etc.

Totul este politic, iar manipularea este în floare şi ăsta e începutul. Înţeleg că a ajuns cuţitul la os pentru toţi cei 20 de milioane de români, dar să nu fim naivi. Cineva trage sforile pe la sindicate şi cum se ordonă aşa se execută. Toată clasa politică şi toate partidele au fost la guvernare şi n-au făcut nimic. Cât să mai acceptăm minciunile acestor politicieni?

6 păreri la “România bugetară intră în grevă

  1. Sorin Autor articol

    Pai nu am zis ca frecarea mentei e o solutie. Am zis ca la stat 75% din bugetari asta fac…si acum fac si greve…isi bat joc si de noi…populatia Romaniei.

  2. Pingback: Din cauza lor suferim toţi | Blogu` Lu` Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *