21
Apr
2008

Romania fara paduri


Am vazut azi o stire socanta. Romanii au inceput sa taie hectare intregi de paduri. Imginile din rezervatia „Piatra Craiului” erau foarte triste. Zeci de copaci doborati, in interesul unora si in detrimentul multora. Ma sperie gandul, ca mersul la munte nu va mai fie asa de placut. Acel loc unde mergem din placerea de a sta la aer curat si la umbra unui brad, sar putea sa dispara. Acesti oameni nu pricep ca padurea ne-a protejat viata. Distrugem padurea, ne distrugem pe noi. Acest lucru se intampla, datorita legii prost conceputa si datorita acelor oameni care au crezut ca, fiind in propietatea padurilor, au dreptul sa faca ce vor. Ei nu se gandesc ca azi se imbogatesc, dar copii, nepotii vor avea de suferit. Deja se discuta despre incalzirea globala si efectul de sera care cuprinde Pamantul. Oameni buni, ne plangem ca vremea a luat-o razna, dar nu ne gandim ca taierea padurilor a dus la acest fenomen. Pot spune ca acesti oameni sunt inconstienti si egoisti. E trist ce se intampla. Sper ca cineva sa ia masuri si sa opreasca acest macel al naturii.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

11 Responses

 1. Uncoverguy

  asa… astia chiar se mira de ce in apa sunt numai bucati de lemne ramase de la copacii taiati si in padure sunt numai gunoaie si iarasi defrisarile astea in masa nu sunt foarte bune… inteleg ca taie omul lemne dar sa o faca di padurea lui si sa o faca cu bun simt ca doar nu e lan de grau sa te apuci sa il seceri dintr-o parte in alta ci trebuie sa tai azi de aici maine cateva hectare mai incolo si cel mai important sa plantezi puieti( =pui de copaci foarte mici)… ce lume!

 2. Anonymous

  deci ..ca sa ne intelegem…
  Padurile astea defrisate, sunt in general defrisate de patronii unor firme mari, si cei ce detin gatere de taiere si prelucrare a lemnului.
  Acestea, sunt cumparate , inchiriate sau concesionate de regia autonoma forestiera romana sau cum ii mai zice… Acesti hoti permit cumparatorilor, prin nush ce legi de-am „pulea” facute(imi scuzati limbajul dar, chiar ma enervez) special ca sa catige si ei si cumparatorul, sa defriseze anumite cantitatzi de teren. Sub nush ce liste, ca i s-a dat lui „Popescu” 10 m*3, lui „Ionescu” 10 m*3 s.a.m.d. lista continua pana nu se mai gasesc persoane disponibile; ei sunt acoperitzi ca nu au defrisat mai mult decat prevede legea pt o singura persoana.
  Bine intzeles ca sunt implicatzi si primariile care cica ofera „bonus” o anumita cantitate de „numai 20m*3″(mmm..da e bonus, pt bunul cetatzean al comunei.).Astfel, adevaratzii proprietari, ajung, dupa 10 ani, dupa ce li s-au retrocedat terenurile „impadurite” sa constate ca defapt au un teren care se surpa si cade peste casa lor.
  Cum toate autoritatzile sunt implicate in acest lung prces,si ies bani(tin sa precizez ca cei care cumpara padure, ofera un pretz mult mai mic decat altii care ar ingriji de ea, dar SPAGA e mare)niciodata nu se vor putea salva aceste paduri. N I C I O D A T A !!! si… intr-adevar e foarte trist. Va doresc Sarbatori Fericite !

 3. Pingback : » » Sa salvam Pamantul - Blogu` Lu` Sorin

 4. eu chiar am fost in piatra craiului si pe vremea cand nu incepusera macelul….si acum de curand,,,daca m-ar fi pus cineva acolo fara sa vad drumul nu as fi recunoscut padurea in care m-am jucat cand eram mica…:(

  e incredibil de trist…

 5. aLeXuTzA

  Mda..eu,tu,voi nu avem puterea necesara sa facem ceva maret.Ar trebui ca oamenii influenti care invart banii sa ia atitudine si sa faca ceva in privinta asta,in loc sa se dea in spectacol pe la tv.La fel si cu protejarea animalelor care in alte tari sunt ingrijite, date spre adoptie in timp ce la noi sunt batute, facute sapun,etc.

 6. Pingback : Nevoia de ecologie | Revista Manifest

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cea mai mare descoperire – Ochiul bionic

Am primit azi de la un prieten un link unde am citit cea mai tare stire din ultima vreme. S-a...

Închide