12
Dec
2008

Romania pe locul 3

Stati linistiti ca nu este vorba de statistici legat de rata somajului sau a saracilor (cred ca tot in top suntem). Romania este pe locul 3 in lume la viteza broadband-ului. Trebuie sa fim mandri ca avem asemenea conexiuni la internet. In fata noastra se afla Japonia si Coreea de Sud. Statisticile au fost publicate de AKAMAI, cel mai mare CDN (Content delivery network) la nivel mondial. Akamai anunta ca 43% din conexiunile romanilor la serverele lor s-au facut pe canale broadband capabile de viteze de transfer de mai mult de 5 Mbps. Articolul din hotnews.ro ne mai anunta ca Romania nu este in topul tarilor de origine ale atacurilor informatice de diferite tipuri (DDoS, DNS, hacking de site-uri) ceea ce e un lucru bun. Poate asa ne mai imbunatatim si noi reputatia pe plan mondial.

Comparativ cu viteza internetului din celelalte tari europene, Romania are o viteza la internet foarte buna. Am auzit povesti cum ca-n Anglia un home user are pana in 512Kbps viteza de transfer. La noi romanul s-a obisnuit cu viteze de ordinul Mbps, iar daca la un transfer coboara sub 1Mbps spune ca merge execrabil de prost.

Stau si ma gandesc ca acum 8 ani, abia aveam internet prin dialup si trageam cu ceva zeci de kbps, iar acum nu ne mai saturam de viteze de cativa mbps. Unde a ajuns tehnologia asta.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

1 Response

  1. Flames

    heheh sorin si aici in italia cand merge cu 200 K e bucurie, aici se foloseste mult UMTS si WiFi,nu mai zic de Spania este la pamant cu internetul, In Italia platesc 30 de euro pentru o banda de 4 Mb/s si in romania 9 euro banda de 15MB/s

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
LG Renoir la brat cu filmul „The Day the Earth Stood Still”

LG Romania lanseaza primul telefon de 8 megapixeli, LG Renoir, odata cu premiera filmului "The Day the Earth Stood Still"...

Închide