2
Noi
2009

România vizibilă pe harta Google

Google Maps este unul dintre cele mai populare servicii Google cu peste 50 de milioane de utilizatori activi. Cu ajutorul lui Google Maps se pot vedea hărţi detaliate ale oraşelor de pe tot globul.

Harta României era probabil pe o altă planetă, totul fiind o pată albă pe Google Maps. Asta în timp ce la vest şi la sud de noi, adică în Ungaria şi Bulgaria, totul era cartografiat până la cele mai mici detalii. În ultimele luni, această situaţie s-a schimbat graţie serviciului Google Map Maker şi a câtorva sute de români, care au decis să cartografieze singuri harta României. Printre aceştia se găseşte şi „Mihai Cartograf” şi are peste 5700 de editări.

Dacă doriţi să contribuiţi şi voi la editarea hărţilor, trebuie să aveţi cont de utilizator pe Google, ambiţie şi plăcerea de a ajuta România să iasă din anonimat, să o facem vizibilă pe Google Maps.

Ca să înţelegeţi evoluţia, urmăriţi filmuleţul de mai jos şi să vedeţi cum a evoluat harta Bucureştiului.

Toţi avem nevoie de Google Maps, dar puţini dorim să lucrăm gratuit pentru un serviciu util tuturor. Cred că este momentul să ne mai schimbăm mentalitatea şi să începem să facem muncă voluntară, pentru că o facem pentru noi. Aşa că, toate instituţiile statului ar face bine să colaboreze cu cei ce editează hărţile României şi să nu mai perceapă taxe pentru predarea de hărţi şi informaţii.

(sursa foto: blog.itbox.ro)

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Project Glass: One day…
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda

5 Responses

  1. deci, sa inteleg si eu – daca in alte tari exista departamente guvernamentale care se ocupa doar cu google maps (cele mai multe din motive turistice, sa stie romanii pe unde sa o ia 🙂 ), noi ar trebui sa facem munca in folosul comunitatii ?

  2. Pingback : Google Maps Mapping Party | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
DJ Bigice, live@ Kiss Kiss in the Mix

DJ Bigice, un timişorean cu muzica în sânge, a mixat vineri seara la Kiss FM. Ovidiu "Who's Your Daddy" Stănescu...

Închide