29
Dec
2009

Românii nu ştiu să facă cumpărături

V-am tot repetat în ultima vreme despre românii care nu ştiu să-şi facă cumpărăturile, dar n-am venit şi cu argumentele necesare. A sosit momentul să vă spun şi de ce am făcut afirmaţiile anterioare.

– Românii sunt leneşi şi preferă să se calce în picioare pe ultima 100 de metri, indiferent că se fac cumpărături pentru Paşte, Crâciun sau Revelion. În mod normal şi firesc, cumpărăturile se fac din timp şi treptat. Carnea o cumperi în ultima zi, dar sucurile şi fructele poţi să le cumperi cu 2-3 zile înainte. Când vin astfel de sărbători, eu prefer să merg mai des la cumpărături, în zile diferite şi cu ţinte fixe.

Am fost pe 22 decembrie la Carrefour pentru a cumpăra fructe. Aglomeraţie, nebunie, călcat în picioare. Ei între ei, pentru că eu am stat 15 minute după ceas. Am luat coşul, l-am umplut cu fructe şi am fugit la casă. Nu am căscat gura şi nu m-am abătut de la ţintă.

– Românul cumpără pe sistemul „lasă să fie„. Se trezeşte românul în hypermarket, toţi banii în buzunar, umple 2-4 cărucioare, plăteşte milioane şi plânge că este criză economică. Aşa e la noi, doar la noi, de parcă avem 7 guri şi în zilele de sărbătoare mâncăm cât pentru 1 an. Vă mai miraţi de ce mulţi ajung să sufere de indigestie?

Eu consider că sărbătorile nu trebuie să ne facă avari. Este bine să ai pe masă bucatele tradiţionale, ceva prăjituri, câteva fructe, sucuri, băuturi alcoolice, dar asta nu înseamnă că mănânci şi bei mai mult faţă de o zi normală. Cumpără strictul necesar şi este cel mai bine. Şi dacă se anunţă tot neamul la masă, atunci te mai extinzi puţin.

Voi când şi cum faceţi cumpărăturile?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

4 Responses

  1. Gelu Gadea

    Cred ca romanii cumpara si mananca mult din cauza nerabdarii tipice si saraciei. Nu demult un canadian invitat de un grup de romania la un picnic a concluzionat: „Voi romanii, mancati ca pentru ultima oara.”

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Atenţie, câine rău!

Spiritul Crăciunului se găseşte în copii şi în jucării! Filmat cu Samsung ST550

Închide