22
Dec
2009

Romanisme – Nu ştiam că trebuie să ştiu tot

Ştiu că românul ştie tot, se pricepe la tot, repară tot şi critică tot. Dar eu nu sunt aşa şi tind să cred că nu sunt român. Atunci ce naiba caut în ţara asta? Apropo, sunt născut în România şi am doi părinţi români, deci sunt cetăţean român, dar cred că străbunii mei sunt veniţi de pe alte meleaguri.

Şi acum să vă spun cum stă treaba cu ROMANISMELE. Acum 2 zile am aruncat o întrebare pe twitter şi facebook despre filmul – Le fabuleux destin d’Amelie Poulain. Nu-l văzusem până acum şi chiar vroiam să aflu părerea celor care l-au urmărit. Recunosc, nu sunt la zi cu filmele, nici nu ştiu ce filme s-au mai lansat sau urmează să se lanseze. A, ştiu că în 2010 va apărea 3D Shrek Forever After. Ideea este că-mi place să mă uit la filme când am timp şi chef, de preferat la cinematografe. Îmi place să merg lafilm cu gaşca.

Revenind la problemă, se trezeşte un anume domn, nu dăm nume că nu-i frumos să bârfim, şi cu a sa nevastă să mă critice că de ce nu ştiu filmul. Au aruncat niste critici la adresa mea, de parcă eu trebuia să ştiu toate cărţile şi filmele de pe planeta asta. Ei par oameni serioşi şi inteligenţi, dar care au şi un nas în vant, parca aşa se spune…M-au ameninţat cu ignore şi faze de genul. M-am speriat atât de tare încât le-am dat block. Apropo totul s-a întâmplat pe facebook.

Bun, acum să le zic şi eu ceva. Oameni buni, de ROMANISME de genul sunt sătul. Eu ştiu că voi le ştiţi pe toate, ştiţi secunda, fraza, virgula şi tot ce mişcă în TOATE filmele, dar mai sunt şi oameni, gen eu, care nu stau 24 din 24 să se uite la filme. Serios, de citit chiar citesc şi cărţi, dar asta nu înseamnă ca am citit toate cărţile din lumea asta. Am citit ce am vrut, ce m-a interesat, adică nu chiar toate porcăriile. Am o vârsta, fragedă cred, şi muncesc cu drag şi spor pentru al meu viitor.

Încă o chestie şi cu asta închei. Gusturile nu se discută. Poate vouă v-a plăcut acest film şi aţi fost interesaţi de el. Eu am aflat întâmplător de el şi nu aveam chef să pierd 1-2 ore degeaba. Am cerut câteva păreri ca să ştiu dacă mă uit sau nu la el. Poate mie nu-mi plac filmele romantice, franţuzeşti, de ce ar fi trebuit sa-l stiu? Unde e tragedia?

Şi eu mă contrazic şi îmi place să le ştiu pe toate, dar o fac doar pe domeniul meu de activitate şi pe mici alte subiecte de înţeres naţional. Sunt un încăpăţânat şi mulţi cred că mă cert când port discuţii în contradictoriu, dar realitatea e alta şi nu mă bag acolo unde nu ştiu. Nu tratez cu superioritate persoanele care nu ştiu anumite lucruri. Este firesc să nu ştim tot. Deci hai să terminăm cu ROMANISMELE. Voi ce credeţi?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

4 Responses

 1. referitor la ce ai zis mai sus… eu la ROMANISME incadrez si agitarea exagerata cand nu e cazul. fiecare se liber sa aiba o parere (ca doar e gratis sa faci observatii, nu? :)) , dar modul cum ne raportam la ea… depinde doar de noi. nu inteleg de ce oamenii de prin alte parti sunt atat de relaxati, in timp ce romanii se aprind de la fleacuri extrem de rapid. si mie mi se poate reprosa ca nu stiu lucruri considerate de unii elementare, dar nu au fost si prioritare pentru mine. pot dormi linistita si fara sa stiu de ele 🙂 asa ca… relax! lasa-i pe altii sa zica ce cred si tu preocupate mai departe de ce e important pentru TINE!

 2. Corydalis – Deci oricum sunt relaxat si fac ce cred ca-i bine pentru mine. Totusi postul l-am scris cu dedicatie si pentru altii. Inca un exemplu de ROMANISM, s-a intamplat azi. Sa primesc un comentariu, tot pe facebook, in care cineva injura pe altcineva ca ala are bani de masina si altii stau in frig. Adica daca unii nu sunt competenti si capabili sa faca afaceri, asta inseamna ca nimeni nu trebuie sa faca afaceri si sa aiba bani si averi? Hai sa fim seriosi. Traim in era democratica si capitalista…

 3. daca esti relaxat, atunci e totul bine 🙂 si eu sunt deranjata ca uneori singurul lucru prin care reusesc sa iasa unii in evidenta e acela de a-si manifesta nemultumirea. tot mai rar se afirma oamenii prin ceva constructiv sau prin comentarii pozitive. atribui asta limitarii lor, neputintei de a depasi frustrarea, incapacitatii de a admira ce e frumos / bun / diferit. ca un exemplu.. am fost si eu printre cei care au fost la avanpremiera Avatar pentru bloggeri. eu m-am simtit bine. oamenii au fost civilizati, au aplaudat la final – mai timid, ce-i drept, dar au facut-o. citind insa un post legat de asta, pe un blog cu trafic mare, am ramas masca… la ce de-a reprosuri erau pt. bloggeri… so… e democaratie pt. toata lumea…
  cu bine, C.

 4. Sorin – frumos articol si bine scris, la obiect, dar ai o mica greseala, cel putin asa cred eu.
  „Sunt un încăpăţânat şi mulţi crede că mă cert când port discuţii în contradictoriu, dar realitatea e alta şi nu mă bag acolo unde nu ştiu.”
  Corect nu ar fii ca in loc de crede sa fie cred sau vor crede.
  Apropo, sarbatori fericite.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
A venit Moş Craciun

La mine a început să vină Moşul. Cică am fost cuminte! La voi a venit?

Închide