23
Mar
2009

Sa devenim o lume mai buna

Este gandul multor oameni printre care ma numar si eu. E usor sa dam din gura, sa aratam cu degetul, sa fim suparati cand vedem raul din jurul nostru, dar nimeni nu incerca sa faca ceva cu adevarat. Pentru a putea schimba lumea din jurul nostru, in primul rand trebuie sa ne schimbam noi ca persoane.

Daca vedem ca o persoana arunca o hartie pe jos, e bine sa ne aplecam s-o luam si s-o aruncam la cos, iar noi sa nu facem ca ea. Stiu ca pare un lucru imposibil pentru multi si o sa spuneti ca e jenant sa faci asta, sau o sa ma intrebati daca eu am facut acest lucru. Nu de mult am facut acest gest si nu mi s-a parut un lucru jenant, lumea chiar s-a uitat mirata. Am simtit cateva priviri atintite asupra mea si undeva in sufletul meu zambeam ca am reusit sa transmit un mesaj.

La faptele de violenta e mai complicat, ca nu stii cum sa intervii sau ce poti sa faci in acele cazuri. S-au intamplat multe lucruri care au descurajat simtul civic din noi. In mod normal daca cineva „iti da o palma”, nu intoarce si obrazul celalalt, pleaca pur si simplu.

Fii un exemplu pentru cei din jur si nu te lasa descurajat de gurile rele. La inceput poate vor fi multi care se vor amuza pe seama ta, dar cu timpul isi vor da seama ca ce faci tu e ceea ce trebuie sa facem fiecare din noi.

Am criticat si eu, pe acest blog, tot felul de situatii din Romania si ma gandeam ca as vrea sa fac ceva sa pot schimba lumea in bine. Mereu am spus ca romanul nu este informat si nu l-a invatat nimeni cum sa se comporte in sec. XXI. Mereu am spus ca avem nevoie de centre de educare si pregatire a oamenilor pentru UE si sec. vitezei. Realitatea e ca nu avem nevoie de aceste centre. E suficient sa ne schimbam 1 cate 1 si ne vom schimba toti.

De curand mi-a fost data sansa sa schimb oameni si impreuna sper sa devenim o lume mai buna. Am inceput prin a ma schimba pe mine si lumebuna.ro mi-a demonstrat ca se poate. Trebuie sa fii motivat si hotarat sa faci acest lucru. Voi contribui si eu la viitoarele proiecte lumebuna.ro, atat cat pot si cum pot sperand ca vom reusi sa ne atingem target-ul. Totul sta in interiorul nostru si trebuie sa ne respectam dorinta, vointa si sa fim responsabili.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

7 Responses

  1. super…. cu cât mai mulţi reuşesc să vadă lucrurile în acest mod, cu atât mai bine.Oameni care vor schimbarea sunt foarte mulţi, cam toţi o vor, dar nu fac nimic.Într-adevăr, totul pleacă de la noi şi din noi-felul în care se poate face un lucru, o idee, un gând, toate astea influenţează-dar mai întâi trebuie să fie create, să fie.

  2. Sunt de acord ca fiecare trebuie sa inceapa cu el. Stiu ca atunci cand arati un deget, trei arata spre tine :)… asa ca…
    Si ceea ce imi doresc este o lume mai buna in care viitorii mei copii sa creasca…

  3. carmen

    daca tot am adus candva ceva critici la adresa ta, trebuie sa fac si asta! adica, sa te felicit!:) am observat ca posturile tale sunt din ce in ce mai ok din p.d.v. al continutului si al mesajului transmis evident, intr-o forma si un limbaj mult mai „gandit”! E doar o incurajare si… da, si eu incerc sa fac progrese privind atitudinea mea fata de societate in general si oameni in particular:)Spor si buna dispozitie!

  4. Pingback : Ce poate fi mai frumos? | Mihail Musat

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Love Plus provoaca bloggerii

Sa povesteasca despre viata lor intima si au sansa sa castige prezervative. Premiile sunt 108 cutii - locul 1, 60...

Închide