24
Aug
2008

Sa salvam Pamantul

Suntem in secoul XXI si incepem sa ne facem griji pentru planeta noastra, Pamant. Vedem cum au inceput sa apara anomalii in atmosfera, gauri in stratul de ozon, schimbari climatice si multe alte fenomene care au efecte negative asupra noastra. Mai multe organizatii au inceput sa traga un semnal de alarma si au propus mai multe proiecte prin care putem incetinii procesul de distrugere al planetei. In primul rand trebuie sa ne respectam mediul inconjurator, sa protejam mediul in care traim. Doar asa putem avea o viata mai buna si mai frumoasa.

Ne plangem de canicula ce se abate asupra Romaniei in fiecare an, dar nu ne gandim ca tot noi suntem vinovati pentru aceste anomalii atmosferice. Acum cateva luni in urma, trageam un semnal de alarma asupra faptului ca-n Romania padurile sunt distruse abuziv. Padurea care mentine echilibrul natural al Pamantului, este distrus de noi, oamenii, ce dorim sa ne imbogatim foarte repede fara sa ne gandim la consecinte. Un alt factor ce duce la distrugerea mediului inconjurator, este poluarea. Poluarea prin mizeria pe care o facem in jurul nostru, prin nerespectarea unor legi ecologice. In orase exista poluarea rezultata prin arderea combustibililor si distrugerea de spatii verzi.

Am vazut la televizor cum mai multe organizatii doresc sa incurajeze mersul pe biciclete. Acest lucru ar avea 2 avantaje: o data reducem poluarea produsa de autovehicule si-n al doilea rand contribuim la sanatatea noastra. Un al lucru laudabil a fost Ora Pamantului cand milioane de oameni au oprit orice consumator de energie electrica. O ora poate ca nu a insemnat nimic la nivel local, dar la nivel mondial s-a demonstrat ca a fost foarte benefica. S-au economisit mii de Kw, astfel s-a protejat natura. Totusi aceste lucruri nu sunt suficiente. Aceste lucruri ar trebui sa le facem fiecare mereu si nu doar la ocazii speciale. Pentru o viata mai buna, pentru o Planeta curata si sanatoasa, trebuie sa protejem mediul. Haideti sa protejam mediul in care traim si astfel protejam mediul inconjurator, sa fim ecologici. Respectand Pamantul ne respectam noi ca oameni. Naturalist.ro trage atentia acestor probleme si daca doriti sa sprijiniti Planeta atunci hai s-o facem. Sa nu mai aruncam gunoaie pe unde ne vine, sa nu mai risipim energia electrica, apa, sa evitam a mai folosi masina peste tot si sa incurajam miscarea. Ei au lansat un concurs pe tema asta, poate asa vor apare cei ce au un cuvant de spus pentru ocrotirea mediului inconjurator.

3 Responses

  1. si schiar daca am face asta, Pamantul tot ar fi distrus din cauza exploziilor solare; pamantul ar putea fi distrus de catre o superexplozie solara, mai multe detalii cautati pe net

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Remixuri „Sexy Thing” (David Deejay)

Acum ceva vreme in urma, site-ul eOK.ro lansa un concurs in care amatorii sau dj de meserie, erau invitati sa...

Închide