29
Iul
2009

Să traducem cu Babylon 8

babylon 8

Am avut bucuria de a testa Babylon 8, un instrument de traducere. La prima vedere nu cred ca aţi inţeles mare lucru şi vă întrebaţi ce e aşa de special la el. Şi eu am gandit la fel prima dată când am auzit de el „Ce-mi trebuie mie program de traducere când există google translator?„, dar, după o analiză mai amănunţită, mi-am dat seama că este mai mult decât folositor. Eu nu sunt un geniu al limbilor străine. În generală şi în liceu am făcut Franceza şi Rusa, iar Engleza am învăţat-o singur, deci încă mai am nevoie de dicţionare.

Babylon este liderul mondial al programelor de traducere şi dicţionare. Un desktop translator ce se înstalează pe calculator şi poate fi utilizat foarte usor atât în online cât şi în offline. Programul conţine 1400 de dicţionare şi enciclopedii wikipedia şi traduce texte din/în 31 de limbi. Poate traduce şi documente, pagini web şi vă dă şansa să vă verificaţi documentele, articolele şi alte scrieri din punct de vedere ortografic. Babylon se integrează automat în MS Office.

De 2 zile, de când utilizez acest program de traducere, pot spune că nici un site nu-mi mai stă în cale. Am ajuns să traduc pagini scrise în chineză, arabă, rusă şi altele. Pot să traduc cuvinte, fraze sau texte doar cu un singur clic sau le pot copia în fereastra Babylon de traducere. Chiar dacă nu ştiţi limba în care este scris textul, Babylon o detectează şi traduce în limba dorită.

Paginile web se traduc foarte uşor prin intermediul acestui instrument. Nu trebuie decăt să accesaţi serviciul de traducere web şi să introduceţi URL-ul site-ului pe care doriţi să-l traduceţi. Babylon va detecta automat limba şi va traduce toata pagina în limba dorită de voi.

Traducerile nu sunt chiar reuşite, limba română fiind dificilă şi cu foarte multe particularităţi, dar Babylon m-a ajutat cât a putut şi chiar am reuşit să descifrez texte dificile. Pentru persoanele care nu ştiu deloc anumite limbi străine, acesta este extrem de util.

Mai are inclus şi un convertor de monezi, fusuri orare şi măsuri, dar nu prea sunt mulţumit de rezultatele de conversie, în special pe partea de valută. Nu se actualizează cursul valutar. O să continui să-l mai testez şi dacă vor mai apărea şi alte lucruri interesante, le voi menţiona.

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Volei pe nisip la Ateneu

În zilele 30 iulie, 31 iulie şi 1 august, am fost provocat la o partidă de volei pe plajă, chiar...

Închide