1
Dec
2009

Samsung U10 – camcorder HD la purtător

Pe 3 noiembrie scriam un articol despre lansarea frumoasei camere Samsung HMX-U10. În prezent mă bucur de această jucărie a tehnologiei moderne. Am testat camera în diferite moduri, am făcut filmuleţe în conditţii de lumină slabă şi bună, am filmat la diferite evenimente, prin oraş, prin casă etc. Iniţial am filmat la rezoluţia maximă de 1080/30fps, dar cel mai indicat este la rezoluţia de 760/60fps, o rezoluţie optimă pentru filmări bune.

– Pachetul conţine cablu USB, cablu AV, adaptor AC.
– Bateria se poate încărca prin adaptor AC sau prin intermediul USB-ului, în timp ce este conectata la PC.
– Dacă doriţi să fotografiaţi, este bine să aveţi un trepied. Însă eu nu recomand sa faceti poze, chiar daca U10 dispune de un senzor CMOS de 10 MP.
– Samsung U10 este echipată cu software-ul Intelli Studio, oferindu-ţi posibilitatea să editezi sau să uploadezi fişiere pe orice PC. De îndată ce camera este conectata la PC prin USB, Intelli-Studio porneşte automat.
– Rezoluţiile de filmare sunt: 1920 x 1080 (30p) , 1280 x 720 (60p /30p), 720 x480 (60p).
– Înregistrează pe carduri de memorie SDHC/SD.
– Bateria nu se poate schimba.
– Are dimensiunile 56 x 103 x 15.5 şi cântăreşte aproximativ 115g.

Este o cameră relativ bună, dacă nu aveţi pretenţii şi apucături de profesionist. Fiind mică şi cântărind puţin, o puteţi purta cu voi oriunde mergeţi. Nu o recomand pentru filmări nocturne şi la concerte (nu are filtru pe microfon). În schimb o recomand pentru concedii, plimbări, croaziere etc.

Chiar dacă nu are stabilizator de imagine, dacă o ţineţi cum trebuie, poate filma bine.

Samsung U10 costă aproximativ 600 RON la eMAG.

Mai multe filmuleţe găsiţi pe contul de YouTube.

You may also like

Samsung U10 – 1080/30fps
Samsung HMX-U10
Monitoare LG full HD, seria W53

5 Responses

  1. raul

    salut…ce sfat mi-ai putea da? o varianta la camera asta..la acelasi pret…ar merita ceva ? una mai accesibila sa zicem…eventual un stabilizator..un zoom optic..dar nici dimensiunile sa nu fie mari.
    multumesc mult

  2. mdunka

    Salut, am primit eu una cadou si nu imi foloseste la nimic pentru ca am cu ce filma si oricum o sa imi iau o SONY CX 520. Deci o dau. Are garantie, factura, tot ce-i trebuie. Sunt in Bucuresti, care o vreti dati-mi un mesaj la @hotmail.com

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
O lume nebună 2-16

Urmărind episodul 16 din seria 2 - O lume nebună, am constatat că noi chiar trăim într-o lume nebună. Aflam...

Închide