28
Iun
2008

Se copiaza la Bacalaureat 2008?

Am aflat din presa online ca la Bacalaureat 2008 se copiaza dupa cartile cu rezolvari. Ba mai mult, cei care au curajul sa anunte aceste nereguli, sunt dati afara din comisiile de corectare. Se pare ca, dupa prima proba scrisa, La Limba si Literatura Romana, Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei (AEACE) a fost retras din comisia de corectare. Acesta a reclamat ca mai mult de 75% din lucrarile corectate de dumnealui sunt identice. Gheorghe Radulescu facea parte din comisia 128 de corectare din Bucuresti. Presedintele AEACE a declarat pentru MediaFax: „Au copiat din cărţi, nu aveau timp să copieze unii de la alţii. Eu nu am notat decât lucrările care nu erau copiate, restul le-am lăsat fără notă. Să vedem cine îşi asumă răspunderea să dea notă acestor falsuri. Fenomenul este masiv, nu e un caz aparte la comisia unde am fost eu”. Deci ce sa intelegem noi de aici drag Ministerul Educatiei? Eliminam oamenii care vor sa fie corecti si incurajam copierea la Bacalaureat 2008? Unde este acea corectitudine de care spuneati inainte de inceperea Bacalaureat-ului 2008? Ceva explicatii?

You may also like

Poze Zilele Bucureştiului 2012
„La Plajă” din 14 august în Divertiland Multi Entertainment Park
Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012
Bucureştiul văzut de sus

10 Responses

 1. MotZ

  Nimeni nu poate sa dovedeasca faptul ca s’a copiat. Poate au invatat toti din aceeasi carte..in care erau rezolvari gresite. Se mai intampla. Ce vroia…sa scrie unu basmul si altul nuvela? Profesorii ar trebui sa fie mai obiectivi!

 2. imi aduc aminte ca pt bac stiam textele alea by heart, dar nu le stiam atat de bine incat sa mi le aduc aminte in momentele alea de tensiune, exact ca in carte….mai improvizam, mai incurcam frazele…ca nah…nu eram xerox…adica vedeai ca nu era copiat din carte…dar la ei,
  daca exista multi, ceea ce e putin probabil, care stiu cartile din scoarta in scoarta, atunci greseste cel de la putere ca nu inteteste supravegherea si restrictioneaza accesul in sala cu materiale…
  Pana si pe noi la facultate ne pun alfabetic si ne controleaza in banci, ne pun materialele si gentile la fereastra….si la materii care nu prea sunt interesante…ex:drept…

  so….greseste toata lumea: Elevii ca nu invata, profesorii ca nu stau geana pe cei care incearca sa copieze, ministerul ca nu termina odata sa se mai piteasca dupa deget si sa favorizeze pe unii,.,

 3. Iulian

  Asta nu e o noutate. De fiecare data in ultimii ani, BAC-ul a fost o afacere intre profesori. De ce ar fi anul asta mai corecti ca in anii precedenti? N-ar avea motive! Dupa parerea mea, BAC-ul ar trebui scos si introduse examene in facultati, pentru cei care vor sa dea bineinteles. Probabil ar fi mai multa corectitudine.

 4. Se copiaza la 99% dintre examene, si asta pentru ca sunt lasati sa copieze, pentru renumele scolii, iar la examene de admitere si faculti sunt lasati sa copieze pentru ca tot ce conteaza este sa-si plateasca taxele scolare.
  Acum depinde si de tupeul elevilor de a copia (unii au tupeu, altii nu) si de bunavointa profesorilor (daca un profesor nu vrea sa copiezi, slabe sanse sa poti copia)

 5. Pingback : » » S-a copiat sau nu la proba scrisa la Limba si Literatura Romana? - Blogu` Lu` Sorin

 6. Pingback : Chillin’ in the music » Blog Archive » BAC BAC BAC BAC si iar BAC

 7. andre

  sa va ia dracu cu bacu vostru de kkt!!!am fost si am vazut rezultatele de la contestatii!!va-ti razbunat p noi idiotilor sau ati fi vrut sa va dam spaga ca sa ne dati 5ul?dumnezeu e mare!la mine la scoala au fost depuse contestati si la nici unu na dat 5!!!lasati oamnei buni dumnezeyu e mare!le-ati dat o sansa la aia care au copiat si la aia care chiar au avut ghinion si isi doreau sa ia bacu cu orice pret le-ati dat un sut in fund!!urat din partea vostra!!si sa va ia dracu p aia care ati copiat si dupa ati vb la televiziune din cauaza voastra au suferit prostii care n-au avut bafta!!!!ROMANIA O TARA IN CARE CORUPTIA E LA PUTERE!!Felicitari retardatilor!!si daca nu va convine adevaru stergeti mesajul pt ca toti sttim treaba asta!!

 8. bac2010

  acum o ora am iesit de la proba de romana oral.supraveghetorii inca de la inceput:”nu va feriti de noi,scoateti materialele pe masa”.stiam din anii precedenti ca asa se intampla,dar parca nu imi venea sa cred.personal,sunt prea orgolioasa ca sa copiez,deci mi-am facut lucrarea individual.se uitau asistentii la mine ca si cum eu as fi fost prinsa copiind.ceea ce se intampla e jalnic.de asta suntem unde suntem…cu ce conceptie in viata pleaca un copil de 19 ani,dupa primul sau examen important,la care a copiat fara a fi macar atentionat de cineva?rusine in primul rand dascalilor asistenti.toi se plang ca nu au salarii si ies in strada la proteste!de ce nu se iese in strada sa se ceara examene corecte?de ce nu protesteaza nimeni cu privire la mizeria din invataman?

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Spania – Germania – finala EURO 2008

Pe 29 iunie 2008, adica maine, vom avea finala Spania - Germania la EURO 2008. Cine castiga EURO 2008, Germania...

Închide