27
Apr
2009

Se merita…

Să folosim sistemul de marketing afiliat? Încă o data mi se confirmă ca „NU„. Am observat că site-ul www.realitatea.net este afiliat la profitshare.emag.ro şi-n 3 săptămâni au reuşit să vândă de 15000 EUR, din cate spunea @dstanca la #digicafe joi. (informatie oferită de Sorin Draghici)

Facând un calcul simplu, câştigul a fost de 450 EUR (comision 3% oferit de eMAG) pe baza unui trafic impresionant. Estimez că pe lună ei vor câştiga 500 EUR.

Ce şanse sunt ca un blogger să câştige suma aceasta pe lună prin sistemele de marketing afiliat? Ţinem cont că traficul pe bloguri este mult mult mai mic. Răspunsul îl dau tot eu şi spun ca şansele sunt foarte mici, chiar imposibile dacă analizăm statistica 2parale.ro.

Observaţiile de mai sus se adaugă la motivele pentru care am renunţat eu la marketingul afiliat. Acest sistem nu poate fi controlat de mine, este controlat tot de ei şi fiecare program de marketing afiliat are propriile reguli şi modalităţi de plată.

@dstanca = Dragos Stanca – Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu

You may also like

[Black Friday 2014] eMAG vinde carburanți online
eMAG intră pe TV
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Din online – octombrie 2010

4 Responses

  1. Sorin, si eu am renuntat la afiliere, pur si simplu mi se pare platit mult prea slab. Stiu foarte bine ce adaosuri se practica in IT si 3% e undeva intre 25 si 50% din profitul lor la vanzarea respectiva, insa pe langa cumparatori directi eu ii creez si brand awareness. La 15k afisari nu aveam inca nici o vanzare si o agentie care vinde la CPM ar fi luat cateva zeci bune de EUR pentru afisarile astea pe un site pe nisa IT.

  2. Razvan tocmai asta am spus si eu si incerc sa le explic. Eu nu vand, dar ii promovez imaginea si toti vizitatorii mei pot intra direct pe site-ul lor pentur a comanda. In online rata de cumparare in raport cu vizitele e de 1% sa zicem. 2paralele are peste 70 000 de vizite si 267 de vanzari, cu mult sub medie.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Sunt şi zile…

Când nu ai chef de nimic, nu-ţi merg "rotiţele", nu poţi să legi 2 acţiuni consecutive. Exact o astfel de...

Închide