1
Aug
2009

Seful perfect?

Citeam azi la Raluxa despre sefa isterică şi mi-am adus aminte de vremurile când am fost şi eu angajat şi am avut şefi. Lucrez de la vârstă fragedă şi am trecut prin mai multe firme şi companii, în prezent freelancer. Am încercat să respect şefii şi munca fără să comentez. Eu, un simplu angajat care execută ordinele, ei erau cei care comandau.

Nu cred că s-a inventat şeful perfect pentru că nu am vazut nici angajatul perfect, cel puţin nu în România. Fiecare om tratează lucrurile diferit, indiferent de poziţia ierarhică ocupată într-o firmă. Seful este cel care încearcă să exploateze angajaţii pentru a-şi atinge interesele. Angajaţii sunt mereu nemulţumiţi şi au impresia că sunt prea puţin plătiţi pentru munca făcută. Asta se întâmplă în România.

Ce m-a deranjat în schimb şi mereu aud discutii de genul ăsta în jurul meu, e modul prin care ajung unii şefi, în special unele. Dacă cineva ajunge şef datorită cunoştinţelor şi a faptului că a meritat, atunci nu e nimic de obiectat, indiferent de comportament. În schimb dacă ajunge unul care e total depăşit de situaţie şi nu ştie ce trebuie să facă, nu are nici măcar cunoştinţele minime pentru a-şi desfăşura activitatea, dar e cu gura mare, păi eu pe acesta nu-l suport. În prima fază încerc să-l respect ca om, ca şef, dar vreau să fiu respectat pentru că am o pregătire mai bună. Dacă nu se poate acest lucru, ori plec eu, ori pleaca el.

Un şef bun e luat de fraier. Un şef rău e criticat şi înjurat, un şef perfect nu există sau poate îmi daţi voi definiţia şefului perfect. Mă refer la şefii de departamente, nu la directorii de companie sau colaboratori.

You may also like

Nu există: nu pot…
Antreprenoriat şi etică
Topul celor mai bine plătite joburi de acasă
Cum se fac angajările…

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Uite planu, nu e planu

Mă refer la acele planuri de weekend, de vacanţă, acele chestiuni pe care orice om le face din timp şi...

Închide