12
Apr
2008

Sfatul medicului

De curand mi-am facut analizele. Nu pot sa va spun daca sunt bune sau nu, dar voi aborda o problema care mereu se pune in discutie. „Colesterolul”. Cand mergem la doctor si facem analize, de multe ori doctorul ne spune sa tinem regim. Cauzele pot fi multiple, dar de cele mai multe ori, avem colesterol. Ce este acest colesterol? Pai este o componenta importanta a metabolismului. El se gaseste in sange, este preluat de celule si se localizeaza in membranele celulare. El participa la producerea de acizi, hormoni si vitamina D. Colesterolul ridicat poate fi destul de periculos. Pentru a evita cresterea lui, e bine sa avem o alimentatie sanatoasa si fara grasimi, multa miscare, sa evitam sa ne ingrasam.
O hrana sanatoasa se compune din alimente bogate in fibre, sarace in colesterol, deci cu putine grasimi saturate. Consumul alimentelor fripte sau prajite trebuie interzis, la fel ca si carnea grasa, mezelurile si lactatele cu continut sporit de grasimi. De mai multe ori pe zi trebuie consumate fructe, legume si cereale complete. Sunt admise si uleiul de masline, de rapita si fructele cu coaja tare.(Aceasta definitie preluata de aici).
Pentru mai multe amanunte referitor la combaterea si tratarea colesterolului intrati aici si gasiti tot ce aveti nevoie. Nu raspund de eventualele greseli aparute, sau dezinformarea facuta de acest articol. Pentru o si mai buna tratare, in cazul in care aveti colesterol, e bine sa vizitati un medic specializat.

You may also like

Jurnaliştii de cartier
Nu am dispărut…
Oameni cu bun simţ
Ghid de citire al acestui blog

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Rival la EeePC

Acum cateva zile, postam intr-un articol despre notebook-urile low-cost. Spuneam ca HP si Acer doresc sa concurenze cu ASUS. Iata...

Închide