14
Aug
2009

Showroom eMAG Ploieşti

Cel mai cunoscut magazin online din România, eMAG, îşi extinde reţeaua de showroom-uri. Ieri, 13 august 2009, o zi cu ghinion pentru unii, cu noroc pentru ei, a fost inaugurat showroom eMAG din Ploieşti. Conform declaraţiilor făcute de Radu Apostolescu (1), investiţia a fost de aproximativ 20 000 EUR, iar locaţia are o suprafaţă de doar 150 metri pătraţi.

Confirm cele spuse de Mugur Frunzetti, eMAG este într-o formă bună şi 2009 se dovedeşte a fi un an plin de succes. Însă nu se putea acest lucru dacă Asesoft Distribution nu cumpăra, pe 24 aprilie, pachetul majoritar al magazinului online.

Anul 2008 s-a terminat destul de prost pentru eMAG şi  existau zvonuri că se îndreaptă spre faliment, dar, cu puţin noroc, a venit acest investitor puternic şi care a redresat situaţia. Din aprilie eMAG a tot crescut şi a ajuns iar lider de piaţă cu vânzări de până la 5 ori mai mari faţă de concurenţă.

Eu personal nu cumpăr de la eMAG din simplul fapt că nu mi-a placut tratamentul aplicat de angajaţi. De la cei cu care am vorbit la telefon şi până la aşa zişi coordonatori, toţi m-au dezamagit atât la comportament cât şi la vocabular. Sunt şi oameni pe care-i respect, dar tot nu vreau să cumpăr de la ei.

Nu prea sunt deacord nici cu showroom-urile deschise în ţară. Ori e magazin online, ori reţea de magazine offline? Nu de alta, dar să ştim dacă mergem la Altex, Domo sau eMAG? Mai bine faceau depozite teritoriale cu livrare  sau făceau centre locale unde să vezi şi să testezi produse, dar comanda să o dai online.

– Radu Apostolescu – director marketing eMAG

You may also like

[Black Friday 2014] eMAG vinde carburanți online
F64 şi investitorul străin – cu bune şi rele
Consultanţă gratuită în e-commerce de la plummedia.ro
Sunt la şcoala de vară GPeC 2012

5 Responses

  1. Alex are probleme, Flanco/Flamingo are probleme, DDC a restrans, UltraPro a inchis, Domo nu prea se tine de IT, iar Asesoft ar putea avea si import si distributie si online si un lant tare de retail 🙂

  2. Mugur nu neg, dar eMAG sa ramana magazin online si sa fie reteaua de magazine retail Asesoft SRL. Mi se pare ca-n acest moment eMAG nu face nimic ilegal prin deschidere de showroom-uri, dar este putin imoral in conditiile in care multi vor sa invete publicul sa cumpere online.

  3. MaryoRock

    Sorin ai dreptate ,ar fi trebuit sa se ocupe mai mult delogistica si livrare marfa decat de niste showroomuri unde oricum nu prea poti sa testezi cum vrei exponatele,mai ales ca sunt cateva din cele expuse pe site.Da , showroomurile au si depozite pentru ca cei din zona sa cumpere sau sa ridice produsele comandate.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Bătrâna Dacia şi puterile ei

Cine spune că Dacia nu e bună ca maşină? Uitaţi ce poate căra o Dacia papuc. Cum să cari un...

Închide