20
Aug
2009

Şi Adrian Nastase ştie internet

Domnule Adrian Nastase, hai să nu reinventăm roata. Prin postul acesta eu înţeleg că vreţi să puneţi căluş la gură oamenilor. Vă tot legaţi de internetul românesc, aici fac referire şi la alţi oameni politici, mai ceva ca în China sau Japonia. Nici o ţară civilizată nu a luat atâtea măsuri, pe internet, câte s-au luat România…Vreţi să stopaţi pirateria, să băgaţi taxe pe site-urile care promovează artişti şi muzică, acum doriţi o formă de CNA, gata, ajunge, nu suntem înainte de `89. Omenii şi presa doresc să beneficieze de libertatea de exprimare, restu ţine de bun simţ. CNA-ul pe internet este reprezentat de noi, utilizatorii. Pe forumuri sunt moderatorii, pe bloguri sunt adminii, pe site-uri sunt webmasterii şi mai presus de toţi, sunt oamenii. Vizitatorii şi cititorii, critică, judecă şi condamnă atacurile la persoană, vulgarităţile etc din online.

Este adevărat că fiecare administrator de site, forum sau blog, trebuie să-şi asume o responsabilitate pentru ceea ce se postează sau se comentează la el pe „parcelă” şi, eventual, vinovaţii să fie traşi la răspundere, dar hai să nu exagerăm totuşi. Unde ar mai fi dezbaterea dacă omul nu şi-ar putea exprima, liber, frustrările şi n-ar mai putea să injure? Voi, politicienii, când vă asumaţi responsabilitătea pentru prostiile făcute şi pentru traiul asta sub nivelul de supravieţuire?

Domnule Adrian Nastase, internetul nu este pentru toată lumea şi dacă vă deranjează anumite lucruri din online, eu zic să-l lăsaţi aşa cum este şi să învăţaţi să ignoraţi acele lucruri. Chiar nu vrem să ajungem pe viteze de dial-up şi cu mii de site-uri blocate, ca aşa este prin orient sau prin anumite tări din occident. Prin China s-a blocat până şi youtube. Nu, nu asta ne dorim într-o ţară democrată. Când o sa ajungem europenii la nivel de trai, cu salariile ca ale lor, cu politicieni care să-şi asume anumite responsabilităţi ce ţin de populaţie, atunci poate mai negociem şi treaba cu CNA-ul pe online.

Observ că a fost şi o întrunire pe această temă „Libertatea de exprimare versus dreptul la viata privata in spatiul virtual”. Mă întreb ce bloggeri au mers, că eu n-am auzit şi n-am citit nimic pe tema asta.

You may also like

Poze Zilele Bucureştiului 2012
„La Plajă” din 14 august în Divertiland Multi Entertainment Park
Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012
Bucureştiul văzut de sus

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Two Lovers – Iubire la New York (2009)

Ieri am fost invitat la vizionarea de presă a filmului Two Lovers - Iubire la New York (2009) care a...

Închide