10
Feb
2009

Simtul civic ucide

Simtul civic, simtul cetatenesc ucide. Va dau 2 exemple: cazul handbalistului si jaful de la Brasov. In ambele cazuri, oameni educati au intervenit la instinctul simtului civic, dar au fost ucisi.

Cum sa nu te apuce dracii cand vezi ca oameni nevinovati sunt omorati de niste brute? Legea e facuta prost. Daca unul dintre acesti eroi ar fi dat in cap unui infractor, cred ca era judecat pe loc, dar asa infractorii sunt in libertate si politia „cauta”. Politia maghiara chiar s-a miscat repede.

E normal sa dam dovada de respect si bun simt, sa dam dovada de simt civic, dar cand se intampla astfel de nenorociri, oare mai avem tupeul sa intervenim?

Am fost educat sa rezolv totul din vorbe, dar se pare ca nu da roade cu astfel de „animale”. E bine sa evitam astfel de altercatii si sa nu avem parte de probleme. Cand vedem ca un om are probleme, e bine sa ne bagam sau sa ne facem ca nu vedem? Daca alegem prima varianta, s-ar putea sa fie urat, dar dam dovada de simt civic. Daca alegem a doua varianta, suntem nesimtiti ca nu ajutam omul la greu, dar avem grija de noi.

Alinush a scris un post asemanator si are drepate: Cinic, a murit pentru ca era educat

You may also like

Pacatele unui politist – Ultimul apel: New Orleans (2009)
În adolescență…
Ce facem cu superficialitatea şi generalizarea?
Şi el are telefon

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Tot un joc

Intr-o statie au oprit 5 autobuze. In fiecare au urcat cate 5 fetitze. Fiecare fetitza avea cate 5 bagaje. In...

Închide