9
Iul
2012

Situaţia la BAC 2012 – cine e vinovat?

Nici 2012 nu a trezit interesul elevilor pentru BAC. Aşa că rezultatele sunt mediocre – 43.5% au luat nota de trecere. Restul vor mai încerca sau vor renunţa. Eu cred că asta este realitatea în ţara asta. E şi normal să nu avem rată mare de promovabilitate la BAC atâta timp cât elevii nu sunt interesaţi de şcoală, iar statul nu-i motivează cu ceva real. Avem zeci, sute, poate chiar mii de tineri cu studii superioare şi nu au un loc de muncă.

Şi părinţii trebuie să înţeleagă că nu toată lumea trebuie să ajungă în facultăţi. Trebuie să fim realişti şi să conştientizăm că nu toată lumea este pregătită pentru studii superioare. Ţara asta are nevoie şi de mecanici, dulgheri, sudori, croitori, măturători etc.

Principalii vinovaţi sunt elevii! Urmăriţi filmuleţele de mai jos şi o să înţelegeţi!

Sistemul are şi el partea lui de vină pentru că nu asigură şcoli profesionale, nu-i motivează pe elevi, nu ridică nivelul de trai şi speranţa la o viaţă mai bună!

Părinţii sunt şi ei vinovaţi! Îşi îndeamnă copiii la chestii inutile, incomode, la tot felul de prostii. Este normal ca părinte să vrei tot ce-i mai bun pentru copilul tău, dar trebuie să recunoşti care-i limita. Nu poţi să-ţi dai copilul la medicină dacă vezi că nu ştie să ţină un cuţit în mână. Nu poţi să-i ceri copilului să devină poliţist dacă el dă în cap sau fură!

Cu ocazia aceasta sper să mai scăpăm de incompetenţii din diferite funcţii, de bugetarii angajaţi pe pile şi cu diplome luate pe copy/paste.

Analizaţi şi următorul caz: Se dă un elev care a luat BAC-ul prin fraudă (copiat, mită). Acesta merge la studii superioare, într-o facultate particulară şi termină cu o diplomă de licenţă. Să presupunem că face un drept sau poate ceva pe economie. Acest tânăr ajunge să profeseze. Cum credeţi că va profesa, dacă ţinem cont că la BAC a copiat sau a dat mită, facultatea particulară a făcut-o ca gâsca prin apă?

Exact! Şi de astfel de oameni ne lovim zilnic! Vă mai întrebaţi de ce nu merg lucrurile în ţara asta?

2 Responses

  1. Copiii..In mare masura..Dar daca tot e naspa tara asta dc a mai ramas sa termine 12 clase…Pleaca frate, cu tot cu restul, si stabilitiva acolo in Anglia..Succes si toate cele bune acolo pt voi 🙂

  2. Pingback : Bacalaureat: nu avem prea multi elevi prosti, ci prea multe licee - Concediaza-ti seful!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Casa savantului Henri Coandă îşi recapată destinaţia firească

Guvernul a adoptat hotărârea care deschide calea către înfiinţarea Casei Memoriale Coanda şi a Muzeului Naţional Henri Coandă. După 43...

Închide