20
Ian
2009

SMS-urile si convorbirile telefonice, monitorizate

Se pare ca politicienii nostri scot legi aiurite in ultima vreme. Apropo, s-a votat bugetul?

Convorbirile telefonice şi SMS-urile vor fi monitorizate de operatorii de telefonie fixă şi mobilă, înregistrările fiind stocate timp de 6 luni, începând de mâine, potrivit Legii 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, intrată în vigoare.
Directiva nu prevede retinerea continutului apelurilor.
Si internetul va fi monitorizat
Totodată, toţi furnizorii de internet, printre care se numărără şi RDS&RCS, UPC, Romtelecom, Orange, Vodafone şi Zapp, sunt obligaţi să stocheze, începând din 15 martie 2009, timp de 6 luni, următoarele date cuprinse în poşta electronică a persoanelor care corespondează pe teritoriul României: de unde este trimis e-mailul, data şi ora la care ne conectăm la internet, cui îi este adresat e-mailul (adresa IP, numele şi adresa fizică a abonatului), precum şi data şi ora la care ne deconenctăm de la internet.
Tot din 15 martie, cei care furnizează servicii de internet sunt obligaţi să stocheze timp de 6 luni următoarele date despre navigarea pe internet: numele, adresa fizică şi IP-ul celui care s-a conectat la internet, data şi ora la care s-a conectat, precum şi data şi ora la care s-a realizat deconectarea.
(sursa Adevarul)

Deci pana la urma ce se monitorizeaza?

4 Responses

  1. Pingback : » » Desfasuratorul - Blogu` Lu` Sorin

  2. Pingback : Putem “naviga” linistiti - Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Nu mai puteti parca langa bloc…

masina de serviciu sau cea in leasing. Este o hotarare a Consiliului General al Capitalei aprobata pe vremea lui Videanu...

Închide