14
Mai
2011

Social Media Summit Sibiu – câteva impresii

Săptămâna aceasta am fost la Social Media Summit Sibiu (organizator revista Biz). De mult vroiam să vizitez Sibiul, aşa că n-am mai stat pe gânduri şi am onorat invitaţia cu mare plăcere. Îi multumesc şi lui Cristi pentru că a avut plăcerea şi puterea să mă ia cu el şi să mă suporte la dus şi la întors:)…Dar gata cu introducerea şi să trecem la treburi mai serioase.

Impresii despre Sibiu
– Sibienii sunt oameni liniştiţi, simpatici, dar timizi.
– Sibiu este un oraş frumos, cu multe poveşti interesante şi ascunde multă istorie. Nu am reuşit să vizitez foarte multe din el, dar am ajuns în Piaţa Mare, am travesat Podul Minciunilor, am fotografiat porumbeii:).
– Am constatat că în Sibiu toate magazinele, bancile sau companiile de telefonie cu sediul în zona centrală au logo-urile afişate în alte culori faţă de cele tradiţionale cu care suntem obişnuiţi. Nu ştiu povestea lor, aşa că poate mă luminează cineva!
– Oamenii stau la coadă la ziare şi nu cumpără tabloide.
– Oraşul e plin de turişti

Citiţi: Sibiu – fosta Capitală Culturală Europeană în 2007 – vizitat în 2011

Impresii de la eveniment
– Nu prea am văzut socializare din partea sibienilor. Orice eveniment de genul acesta este format din 80% socializare şi 20% prezentări. Adică în pauze este recomandat să socializaţi, să discutaţi cu cei prezenţi, încercaţi să aflaţi impresii, păreri şi sfaturi de la vorbitori, să vă cunoaşteţi mai bine.
– Mi-a plăcut organizarea. M-am simţit ca la un eveniment organizat de Evensys şi am înţeles de ce!:)
– Am reuşit să-l cunosc pe Radu Coţofana. S-a lăsat de blogging şi s-a apucat de business cu săli de fitness pentru copii şi doamne/domnişoare. Succes!
– Am reuşit să mai schimb o vorbă, cât s-a putut şi cum s-a putut, în special cu cei care au vrut:D şi aici fac referire doar la sibieni!
– O dilemă – Moare sau nu presa tradiţională?
– Cineva din public „Nu este relevant să scriem despre festivaluri”! Bun, deci acea persoana nu va ajunge să câştige bani din blog. Ideea este că înainte să ai pretenţii la bani, trebuie să arăţi că-i meriţi şi să investeşti bani. Am învăţat şi eu de la alţii mai mari. Cu alte cuvinte, puneţi şi faceţi conţinut cât mai mult şi cât mai bun. Profitaţi de ce se întâmplă în Sibiu şi povestiţi-ne şi nouă.

Citiţi: Soluţii la cheie vs. soluţii customizate

– Am văzut câţiva nemulţumiţi pentru că n-au prea înţeles ce este cu social media, facebook şi twitter. Bun, ideea este că nimeni nu vă predă reţeta succesului ca pe o formulă matematică. Vorbitorii v-au dat idei, voi trebuie să vă documentaţi, să le dezvoltaţi şi să le aplicaţi. Simplu!
– Mulţi sibieni au plecat exact când trebuiau să rămână, adică înainte de ultima conferinţă. Ruşinică pentru că n-aţi ştiut să vă susţineţi reprezentanţii la eveniment.
– Întrebarea summit-ului: „Dar oare influencerii nu sunt un pericol social, pentru că pot păcăli oamenii?”

SMS Sibiu 2011

Impresii de la conferinţe
Marta Usurelu (Redactor sef, revista Biz) a deschis Summit-ul bloggerilor de la Sibiu şi ne-a povestit despre cum a reuşit să transforme Revista Biz într-una de succes
Cirprian Stăvar (Trainer & Consultant, MarketMinds) este un bun vorbitor, face stand up comedy, dar şi vorbeşte mult. A avut o prezentare cam negativă sau cred că sunt eu prea optimist
Mihaela Nicola (CEO, The Group) – am reţinut doar treaba cu ziarele. Citeşte Time şi Newsweek, pentru că acolo scrie cum va fi lumea şi doreşte să prindă trenul schimbărilor, şi Cancan şi Click, pentru că acolo scrie cum e lumea azi. Eu cred că adevărul e undeva la mijloc.
Vali Petcu (Pro-Blogger, www.zoso.ro) – a spus totul cât s-a putut de direct. A vorbit despre bloggeri şi influenceri.
Bobby Voicu (General Manager, Intact Interactive) – a povestit despre strategiile din social media. Bine, până la urmă discuţiile s-au dus tot spre bani şi blogging! Şi a menţionat numele meu şi proiectul laptopnews.ro ca un exemplu pozitiv. Mulţumesc Bobby!
Cristian China-Birta (Antreprenor online, www.chinezu.eu) – a lansat Blogal Initiative – un fel de agenţie cu bloggeri, dar mai mici.
Alexandru Negrea (Social Media Manager, BCR) – despre provocările din social media.
Ruxandra Predescu (Community Manager Festivalul International de Teatru Sibiu) caută susţinere din partea comunităţii sibiene. Şi nu pentru promovare ci pentru a duce mai departe povestea acestui festival. Adevărul că nu prea s-a scris anul trecut despre el. Am găsit pe 2-3 blogguri şi cam atât. Restul sunteţi bloggeri sau ce sunteţi?
Georgiana Gheorghe (Corporate Communication Manger, Danone) – A venit cu un caz concret. A avut o prezentare foarte bună, la obiect şi cu cifre ok, totul legat de campania Cremosso.
Miruna Siminel (Blogger, www.siblondelegandesc.ro) – şi-a povestit drumul spre succes, spre o bloggeriţă de succes.
Ella Marin (Blogger, www.maryamarin.info – domeniu nou cumpărat după summit) – a demonstrat că în Sibiu există o comunitate. Acum că este unită, mare sau mică, asta ţine doar de ei…
Cristian Dorombach (Blogger, www.piticu.ro) – ne-a demonstrat cum se pot vinde lopeţi de iarnă în plină vară. Pe româneşte, ne-a arătat cum stăm pe reţelele sociale, cum pot fi implicaţi bloggeri în diferite campanii, relaţii dintre bloggeri şi agenţii. Mă rog, lucruri normale!:)

Viaţa de blogger şi antreprenor online nu este uşoară. După cum aţi observat, bloggerii merg la evenimente chiar şi în ţară, stau foarte multe ore conectaţi la internet, scriu articole, investesc în echipamente, în business. Miercuri, cât am fost la summit, am primit 3 veşti foarte bune. O să le vedeţi concretizate pe acest blog şi pe laptopnews.ro. Abia aştept!

Au mai scris: Zoso, Piticu, Monica, Haotik, Daninhodj, Mirceahodarnau, Ruxa, Miruna, Rivionze, Daniel şi lista este deschisă. Care nu se regăseşte şi a scris de Social Media Summit Sibiu să mă anunţe într-un comentariu:)

You may also like

Start Smart IT! – Cea mai amplă competiție de aplicații web & mobile din România
Jameson Irish Whiskey – procesul de fabricaţie
Explore 3D de la Samsung
Ziua Naţională a Fructelor la Bucureşti

4 Responses

  1. Dezamagitii mentionati de mine au fost din public…semn ca au venit la eveniment si nimeni nu le-a pregat ca la scoala…De altii nu stiu.

  2. Cei care au fost dezamagiti ar fi vrut mura-n gura. Sa fim seriosi. Cine putea sa rezolve problemele fiecaruia din sala intr-un timp atat de scurt. Unii chiar nu stiu sa aprecieze un lucru bun.

  3. Sincer, eu inca stau si ma gandesc cum de au plecat majoritatea sibienilor inainte de ultima conferinta, panelul cu reprezentantii comunitatii din Sibiu…Asta e chiar lipsa de respect…Rusinica! Nu asa o sa castigati notorietate, putere si respect! – mesaj pentru sibieni

    Tineti cont ca foarte multi bloggeri, in special vorbitorii au venit special pentru voi, sa va povesteasca din succesul lor, sa va ofere cateva idei de dezvoltare si voi ati dat dovada de lipsa de respect…

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Valea Oltului – serpentine – şi masa de la DADA

În drumul spre Sibiu, inevitabil am trecut pe Valea Oltului. Cristi sofer, eu fotograf. Mai jos aveţi rezultatele talentului meu!

Închide