16
Mar
2013

SONY BRAVIA KD-84X9005 – televizorul 4K prezentat în România

În toamna lui 2012, în cadrul târgului IFA 2012 Berlin, am văzut primele televizoare 4K. Am trăit o experienţă greu de explicat. Imaginea redată este superbă, cu multe detalii şi cu efect de adâncime. Pot spune că noile televizoare 4K sunt viitorul, dar nu pentru oricine. Preţul este pe măsura tehnologiei şi a imaginii oferite.

Joi, 14 martie 2013, am retrăit aceleaşi momente minunate la lansarea televizorului SONY BRAVIA KD-84X9005 în România. Televizorul are diagonala de 84 inch (2,13M), rezoluţia 3840 x 2160 pixeli şi încorporează tehnologia de imagine 4K X-Reality PRO, iar imaginea oferită este la o calitate fără precedent.

IMG_3154

Procesorul de imagine optimizat poate reproduce conținutul HD sau Blu-ray în imagini incredibil de clare, cu rezoluție 4k. În plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model BRAVIA 4K privitorii nu vor sesiza pixelii, ci se vor bucura de imaginile clare, surprinzător de realiste, la un unghi de vizionare de 60 grade. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 m) la jumătatea distanţei recomandată pentru televizoarele Full HD, pentru care distanţa de vizionare recomandată este de trei ori mai mare decât înălțimea ecranului.

Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale încorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni. Sistemul, cu subwoofere și tehnologie S-Force Front Surround 3D, creează un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50W. De asemenea, sistemul înglobează tehnologia Sony „Clear Phase” pentru reproducerea unui sunet natural, asemănător cu cel original, precum şi pentru localizarea exactă a sunetului.

Acest model costă cât o maşină bună, iar doritorii trebuie să scoată din buzunare 26 000 EUR. Revoluția 4K aduce cu sine un pachet de servicii premium, care completează experiența unică Sony. Astfel, televizorul este completat de un serviciu gratuit de livrare și instalare a televizorului, dar și de suport tehnic personalizat, în funcție de caracteristicile locului în care va fi amplasat. Totodată, orice utilizator al televizorului 4K va beneficia de un serviciu de consultanță înainte de achiziție, pentru a găsi soluția optimă de instalare a acestuia.

macaraua-sony2

Daca este nevoie, televizorul poate fi livrat cu macaraua, iar toate cheltuielile sunt suportate de SONY. Ce nu face producătorul pentru un client fericit. Din câte am înţeles, pachetul de livrare cântăreşte aproximativ 100Kg. În viitorul apropiat, pe piaţa din România vor intra şi modelele mai mici, cele prezentate la CES 2013.

Încă un aspect important. Toate televizoarele Bravia 4K au ecrane corning gorilla glass.

You may also like

Noile modele superioare de televizoare LG oferă opțiuni diferențiate de home entertainment şi noua platformă webOS pentru Smart TV
Gama Panasonic VIERA depăşeşte limitele în ceea ce priveşte calitatea imaginii, pentru o experienţă cinematografică de excepţie
Sony Alpha A99 Full-Frame – prezentare în România
Sony α57 – noua cameră foto pentru pasionaţii de fotografie

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Green Dental completează gama de servicii cu FAST & FIXED – procedura implantologică pentru un zâmbet nou în 24 de ore

Green Dental este clinica stomatologică preferată. Aici am început primele tratamente dentare şi am prins curaj să-mi repar dantura, un...

Închide