14
Mar
2012

SSD vs. HDD

Am ajuns la acea răscruce de drumuri şi nu ştiu ce să aleg. SSD sau HDD? Bine, ideal ar fi SSD, dar facem compromisul spaţiului de stocare? Plus că preţurile încă nu s-au aliniat precum planetele. 1GB pe hard disk costa, în 2011, 0.075 dolari, iar 1 GB pe SSD costa 2.42 dolari.

Intel ne arată de ce trebuie să trecem pe SSD-uri

Oare mai avem nevoie de sute de GB spaţiu de stocare când totul se mută, cu paşi mărunţi, spre cloud? Acum avem diferite site-uri şi servicii online pentru a stoca informaţiile. Eu folosesc SkyDrive pentru a stoca fotografii, documente şi chiar anumite aplicaţii. Informaţiile vitale le am stocate pe diferite medii securizate, dar nu ocupă foarte mult. Filmele şi muzica o accesez online prin intermediul site-urilor specializate.

Deci mai are rost să alegem hard disk-uri de 1 TB când putem cumpăra un SSD de 128GB?

You may also like

Camere foto si video
SSD VS. WD VelociRaptor
Notebook-ul Asus EeePC pierde teren

2 Responses

  1. n-are nici un sens „SSD vs. HDD”. nu e ca si cum cumperi SSD sa stochezi colectia de 500 de GB de filme. pe SSD bagi sistemul de operare si niste aplicatii care au nevoie de viteza, altfel ….

  2. Teniescu, pai nu prea iti da mana uneori sa le cumperi pe amandoua si atunci trebuie sa te orientezi…Dar cum ziceam si in post, mai are rost sa luam hard disk-uri cu capacitati mari de stocare cand gasim atata informatie la liber pe online?

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Sony Xperia Sola – cu floating touch

Sony a lansat Sony Xperia Sola, un smartphone Android cu tehnologia floating touch, adică touch fără touch. Mişcaţi un deget...

Închide