5
Dec
2008

Statul la calculator si durerile de ochi

Stand foarte mult la calculator am inceput sa obosesc mai repede, ochii incep sa lacrimeze si sa ma usture. Asa ca am inceput sa caut remedii pentru a-mi proteja ochii in fata calculatorului si spre fericirea mea am gasit ceea ce ma interesa.

1.Pauzele lungi si dese. E stiut ca oo pauza este oricand binevenita, si acest fapt se aplica si ochilor nostri. Nu mai mult de cinci minute departe de calculator la o ora-doua de munca ajuta ochii sa se relaxeze si sa isi revina.

2. Clipirea. Cand stati in fata monitorului, este recomandata clipirea cat mai deasa si chiar inchiderea ochilor din cand in cand. Astfel, pupilele au ocazia sa se relaxeze, iar irisul sa amelioreze din contrastul de culori.

3. Pozitionarea monitorului. In primul rand, distanta intre ochi si monitor trebuie sa fie de 45-75 fr cm, iar ecranul trebuie esezat sub nivelul privirii. Cel mai simplu este ca monitorul sa fie asezat, de exemplu, in centrul biroului, si nu pe lateralul lui. De asemenea, monitorul trebuie pozitionat si in functie de lumina existenta in incaperea in care se lucreaza. Cel mai bine este ca lumina sa vina din stanga sau din dreapta si nu din fata sau din spate. Astfel, se evita reflexia luminii pe ecran, si deci suprasolicitarea ochiului.

In conditiile in care totusi problemele persista, e bine sa mergeti sa consultati si un medic specialist oftalmolog.

Articol complet pe ifeel.ro

You may also like

Reclame – Coca Cola Zero
Intalnire de gradul 3…
Ce va place…
Vreau monitor LCD de 22inch wide

2 Responses

  1. aceleasi probleme le aveam si eu. mi-am luat ochelari de la OPti blu au costat cca 5 mil, au dioptrii zero , au atat filtru cat si reflexie. sunt f. frumosi, sunt ca ochelarii normali. acum am ajuns sa stau si 18ore la pc si ochii nu mai au nimic. cum ii dau jos si continui sa stau la pc in cca 15 min ma ia durerea de cap. so…recomand

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Un nou videoclip Inna

Inna a filmat un nou videoclip. Nu va spun despre ce piesa este vorba dar va pot spune ca Inna...

Închide