25
Mai
2011

„Steluţa” de teleportare

Copilăria mea a fost liniştită până la un punct. Mai exact, până când am primit liber la TV, radio şi presa scrisă şi asta după revoluţie. Nu am avut calculatoare, telefoane mobile, internet sau alte gadgeturi moderne ca tinerii din zilele noastre, dar aveam o pasiune pentru tehnologia viitorului.

Pentru mine, în copilărie, cel mai utilizat gadget a fost TV-ul. Când europenii sau americanii descopereau calculatoarele şi telefoanele mobile, eu abia descopeream Star Trek, cărţile scrise de Jules Verne şi revistele tech. Citeam multe reviste de specialitate, chiar dacă nu aveau preţurile pe gustul meu. De multe ori renunţam la bomboane şi îmi cumpăram „Stiinta si Tehnica„, o revistă mai accesibilă pentru buzunar. Chiar mă bucur pentru că a fost relansată după o mică pauză şi este la îndemâna oricui, având printre cele mai mici preţuri la abonamente.

teleportare

Şi uite aşa am început să fiu pasionat şi de SF, chiar dacă nu mă gândeam să-mi fac un viitor din asta. Mergeam pe ideea că ceva palpabil – ex. „căpitan de vapor” – era mult mai ok decăt să visez la calculatoare, telefoane mobile sau alte sf-uri.

Nici nu-mi imaginam că în 15-20 de ani voi sta în faţa unui laptop şi voi posta un articol despre gadgetul meu preferat din copilărie. Da, din copilărie am visat şi încă mai visez la un gadget, care încă n-a apărut, dar a fost menţionat foarte mult în filmele science fiction şi chiar în reviste şi cărţi. Vreau să fiu printre primii care vor testa acest gadget şi poate îi fac şi review dacă voi fi mulţumit:).

Încă de pe vremea când DATA şi Jean-Luc Picard se teleportau în Star Trek cu o simplă apăsare de steluţă, mi-am dorit să am şi eu o „jucărie” ca a lor. Dacă o parte din gadgeturile şi tehnologiile folosite în film au fost descoperite, totuşi au mai rămas câteva încă nefinisate. Poate în viitorul apropiat vor realiza şi „steluţa” de teleportare. Sper ca Acceleratorul de particule de la Geneva să găsească răspuns şi la această problemă.

Şi ca o paranteză, după ce am descoperit calculatorul, mi-am dorit foarte mult un laptop, iar acum sunt înconjurat de portabile. Aş da crezare proverbului – „Ai grijă ce-ţi doreşti, că se poate îndeplini” – la care mai adaug eu – „Trebuie să crezi în dorinţa şi vei reuşi!”.

Voi ce gadgeturi vă doreaţi în copilărie? Chiar sunt curios de preferinţele voastre! Sper că nu sunt singurul cu dorinţe ciudate:).

You may also like

Ştiinţă & Tehnică – cu abonamente ieftine
În adolescență…
Un stomatolog?
Chiar îmi doresc un HTC Magic

4 Responses

 1. Iustina

  Frumos! Sunt sigura ca sunt multi cei care iti impartasesc dorinta inca din copilarie. Nu-i rea treaba cu „steluta” 🙂
  Eu insa mai admiram si personajul, inca in mare voga, Spiderman, ma rog … noi ii ziceam in romana – Omul Paianjen. Nu putine au fost momentele din copilarie in care mi-am dorit sa am panza aceea. In lipsa ei ne catzaram pe tevile de gaze,in speranta de a-l imita pe erou 🙂

 2. Alexandra

  Eu mi-am dorit de-a lungul evolutiei mele ( in intervalul copilariei) gadgeturi care imbina utilul cu placutul (eficienta din fire, inca din pruncie):
  – Colectia de inele din Captain Planet sau macar unul
  pam pam

  🙂

 3. Las-o pe asta cu teleportarea ca mai este un pic si se realizeaza. Ce zici de bomba de terraforming, aia treaba!!!
  Copilaria mea a fost timpurie, asa ca de unde frate gadgeturi prin anii ’70, eh? Totusi. Tot pe la tv vazusem roboti si fabulam/day dream la un viitor in care vom fi serviti de roboti… prosteli de copil. 🙂

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Prima experienta cu PC-ul – sau cum calculatorul mi-a schimbat viaţa (concurs)

Sunt momente când mă apucă nostalgia vremurilor trecute şi încep să mă gândesc la momentele când am descoperit eu calculatorul....

Închide