Ştii când pleci, dar nu ştii dacă mai ajungi…

Şi asta ţine doar de tine sau de competenţa celor din jur. Zilnic se produc zeci de accidente grave, mai puţin grave sau uşoare, toate din cauza unor dobitoci din trafic. Inconştienţa pietonlor de a traversa aiurea şi prin locuri nemarcate, teribilismul unor şoferi sau prostia unor utilizatori de vehicole, pot duce la accidente destul de grave.

Aşa s-a întâmplat şi-n seara aceasta. La intrare pe autostrada A1, o maşină a lovit un scooter. Din urmele lăsate în urmă, se pare că a fost destul de grav, dar din fericire cel cu scooterul a scăpat.

Am câteva nelămurir la ceea ce s-a întâmplat:
– Aşa cum s-a întrebat şi Piticu, ce căuta cu scooterul la 12 noaptea pe autostradă? Nu mai bine mergea pe un drum de ţară, dacă tot vroia să meargă într-o localitate vecină?
– Nu am priceput cum circula acest scooter. Maşina era oprită pe mijlocul autostrăzii, scooterul a fost dus pe partea dreaptă a sensului de mers şi resturile (pâine, papuci şi ceva chestii sparte de la scooter) se găseau pe partea stângă.

5 păreri la “Ştii când pleci, dar nu ştii dacă mai ajungi…

 1. anutza

  raspunusurile ti le poti da si singur……….exista foarte multi oameni inconstienti…..si cel mai grav este ca asa isi invata si copii, care la randul lor fac la fel. Asta ese educatia si respectul pe care-l au uni fata de alti.

 2. jorjette

  ” Ipoteza veche, newtoniană, spune că totul se întâmplă prin hazard, că poţi lua decizii corecte şi te poţi pregăti, dar evenimentele vieţii tale au o linie cauzală independentă de atitudinea ta. După cele mai noi descoperiri ale fizicii moderne, ne putem întreba în mod legitim dacă nu cumva universul este mai dinamic decât ştiam noi. Poate că, la bază, universul are legi mecanice, dar în mod subtil răspunde energiei mentale pe care o proiectăm asupra lui. De ce nu? Dacă putem să facem plantele să crească mai repede, poate vom reuşi să determinăm ca anumite evenimente să se producă mai repede sau mai încet, după dorinţă. „

 3. anutza

  intradevar ai dreptate…..numai ca unele le mai poti si evita….vezi cazul de fata…cum poti merge pe autostrada cu scuterul? mai ales ca esti constient ca pe autostrada se merge destul de tare….

 4. Sorin Autor articol

  Si conform legislatiei in vigoare, pe autostrada nu se merge mai jos de 50km-h si nu ai voie cu biciclete, scootere si alte utilaje si vehicule. Cum nici combina de la treierat nu o sa+ti mearga pe autostrada.

 5. Radu

  Weekendul trecut si weekendul asta au fost 2 weekenduri cand am condus cu inima cat un puric. Pe o distanta de 20 de km intre 2 orase din Bulgaria, la ora 8 dimineata, am vazut 3 accidente grave, fiecare avand implicate cate 4 masini…Toate erau oarecum proaspete (am ajuns la cateva minute dupa prin zona).Ieri, pe acelasi drum, vad in fata mea niste urme de frana, partea din spate a masinii langa un copac, iar partea din fata cu soferul aruncat peste volan la cativa metri mai incolo. M-am intersectat pe drum cu descarcerarea iar cu salvarea putin mai tarziu. Sper sa mai fi fost soferul in viata si sa fi scapat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *