2
Dec
2008

Stresul – mereu prezent in viata noastra

Stresul este un cuvant ce face parte din vocabularul nostru folosit zilnic:). Suntem stresati la birou, suntem stresati de munca, suntem stresati de sefi, suntem stresati de ce se intampla in jurul nostru, suntem stresati ce mancam, suntem stresati cu ce ne imbracam, suntem stresati.

Dar asta e, nu avem ce face si viata din Romania nu ne ofera acea satisfactie incat sa nu mai fim stresati. Important este sa stim sa alungam aceasta stare de stres macar 15 minute pe zi. E bine sa ne alocam 15 minute doar pentru noi, nimeni si nimic sa nu ne deranjeze. Trebuie sa facem acest lucru pentru ca stresul influenteaza starea de sanatate sau invers.

Pentru a avea o stare de sanatate buna trebuie sa avem o alimentatie echilibrata si sa nu abuzam de grasimi si colesterol, sa ne odihnim macar 6-7 ore pe noapte (nu sa pierdeti noptile ca mine), tigarile si alcoolul e bine sa le consumam in cantitati mici si nu in ultimul rand trebuie sa facem multa miscare (de preferat sa practicam un sport). Toate acestea fac sa avem o stare de sanatate buna si o gandire limpede, lucru ce reduce stresul din viata noastra.

Un alt factor care ar reduce stresul, este mediul in care lucram si in care locuim. Trebuie sa facem mereu curat, sa improspatam aerul in incapere (de preferat sa folosim un deodorizant de camera), sa pastram curatenia.

Sincer eu sunt destul de stresat pentru ca trec printr-o perioada grea, dar am facut cateva din cele mentionate mai sus si altfel vad lucrurile. Si cand esti mai vesel si binedispus parca si lucrurile merg altfel.

You may also like

Topul celor mai bine plătite joburi de acasă
Cum să faci femeia fericită
Seful perfect?
Femeile sunt ca taxiurile…

3 Responses

  1. Tinand cont ca nu am sefi, nu am de la ei stres. Mai mult din cauza unor nereusite cu anumite siteuri. Cat despre somn, depinde de perioada. Sunt perioada in care dorm 3-4 ore si altele in care nu imi pasa de nimic si dorm pana la 13-14 ore. Binenteles, rare ocazii 🙂

  2. ancutza

    Eu cred ca m-am nascut stresata :)..oricum,stresul mi-a afectat starea de sanatate destul de mult si o sa am de tras toata viata..acum, m-am invatat minte si incerc sa mai elimin din factorii de stres..sunt dispusa sa-mi schimb si locul de munca numai sa scap de stres..oricum,e nasol si e greu sa nu te stresezi..ori esti nesimtit si nu-ti pasa de nimeni si nimic!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
INNA – O ce veste minunata – Colind

Suntem in luna Decembrie 2008, luca cadourilor si a colindelor. Inna, care pana acum ne-a "incins" cu hit-ul "HOT", ne...

Închide