20
Sep
2008

Studentii vor burse mai mari

Studentii vor burse mai mari. Este adevarat ca traim in Romania, statul la camin e scump, manualele costa foarte mult, dar si distractia si berea e scumpa asa ca vrem burse mai mari. Si eu am fost student si am vazut ce inseamna si cat de mult costa facultatea si tot ce tine de ea, dar nu sunt deacord cu aceasta crestere de bursa si va explic si de ce.
Initial s-a cerut dublarea burselor, dar s-a negociat pana la o majorare de 10%. Statule Roman daca le maresti bursele esti fraier. Eu daca as fi la Ministerul Educatiei as face urmatorul pact: „Va dau burse duble la cei care meritati, burse de studiu si de merit, dar incheiem un contract ca 3-5 ani de la absolvire, lucrati pe un salariu cat de cat bun pentru Romania”. Altfel eu n-as mari nici o bursa. Studentii cer bani de la stat, invata sau nu si apoi fug in afara si-si baga pola in Romania. Asa nu se poate. Eu ca cetatean al Romaniei nu sunt deacord sa platesc burse pentru studentii care nu-si dau nici un interes pentru Romania. Invata in Romania si merg sa aduca profit statelor europene sau peste oceane. Asta nu mi se pare corect. Voi ce parere aveti?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

7 Responses

 1. Eu as propune altceva. Cei care invata de numa numa sa primeasca burse dublate, sa semneze acel contract ca sunt obligati sa lucreze in tara, insa sa le fie garantat un salar decent. Nu sa iesi bursier, iei licenta peste 9,90 si ajungi sa lucrezi pe salar de 6-7 milioane. E cam greu sa le garantezi locuri de munca pe salar decent, atata timp cat o buna parte din afaceri sunt private, iar pe de alta parte nu pot obliga pe nimeni sa lucrez in locul X daca nu vrea.

  Iar faza cu bursele e relativa, in romania nu conteaza cat inveti ci conteaza cum te descurci.

  Eu cu media 6,38 am avut bursa erasmus – 3 luni in cehia, 1.050 euro primiti de la erasmus.

 2. ce inseamna salariu cat de cat bun in romania? si de ce sa semnez eu contract cu statul ca raman aici? asta e ca si cum iti da sefu o marire de salariu dar tre sa semnezi ca nu pleci din firma 3-4 ani. tu ai semna asa ceva? cum poti sa tii omul cu forta acolo daca el nu vrea?

  daca tu ca stat roman ii oferi un plan convenabil dinainte care sa includa optiuni de serviciu + salariu pentru aia 4-5 ani poate ar mai merge.

  totusi nu asta e solutia pentru a determina tinerii sa nu mai plece afara. crezi ca daca ar avea un salariu cat de cat bun aici ar mai pleca?

 3. Eu ma refeream din punct de vedere al burselor pentru stundeti. Nu altceva. Atunci nu mai cereti burse daca nu sunteti in stare sa faceti ceva pentru Romania. Eu as scoate si alocatiile pentru copii. Va bateti joc de statul roman si de poporul roman. Da, as semna contract cu o x firma daca aia imi plateste cursuri si multe altele ca doar asa e si in afara. Daca nu sti @mikel, mergi in afara sa vezi acolo ce inseamna sa te sustina statul si sa-ti dea burse, sa vezi acolo conditii contractuale

 4. aci in romania tot pentru multinationale lucreaza, nu pt romania.

  bursele pt studenti sunt nesemificative fata de restul banilor scursi de la buget prin cai oculte (mega afaceri, mari mahari care fac afaceri cu statul)

  chestia cu semnat contract cu o firma daca-ti plateste cursuri se practica si pe la noi. dar alea se numesc training-uri. care tin de specificul firmei in care lucrezi. nu-ti plateste nimeni cursuri de facultate. si da, daca urmezi cursuri d-astea de specializare platite de firma, trebuie sa ramai p-acolo o anume perioada de timp, altfel trebuie sa returnezi contravaloarea lor.

  macar d-am avea noi sitemul de invatamant din afara. dar nu asta e startul, sa taiem banii pentru studenti. eu as propune atunci si un sistem de pensii ca afara. toti aceeasi suma, cine a mai pus deoparte are si pensia facultativa

 5. pentru ca ma obliga statul. pensia privata obligatorie si aia facultativa sunt 2 lucruri diferite. si poate eu nu vreau sa-mi fac pensia facultativa.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Schweppes mandarin

Acum ceva vreme am vazut pe rafturile magazinelor alimentare "schweppes mandarin". Este o bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de mandarine....

Închide