28
Mar
2009

Targul Imobiliar National 26-29 martie 2009

Targ Imobiliar 2009La dorinta unei prietene, astazi am fost la Targul Imobiliar National 26-29 martie 2009 ce se tine la World Trade Center. Am plecat pe la ora 14.00 si am ajuns acolo pe la ora 16.00, timp in care am profitat de vremea frumoasa si am facut si o plimbare prin Herastrau.

Domnisoara e in cautare de locuinta, eu mai putin spre deloc, asa ca ea a luat toate standurile la rand si a dialogat cu reprezentantii firmelor, iar eu am stat si am ascultat. Targul se desfasoara pe o suprafata nu foarte mare, dar sunt foarte multe standuri ce prezinta ofertele de primavara-vara. Oferta este foarte bogata in apartamente si garsoniere, la fel si conditiile prin care poti sa-ti achizitionezi o locuinta, unele chiar tentante in aceasta perioada de criza.

Ce mi-a atras atentia, este o oferta prin care poti sa-ti cumperi casa platind un avans de 20% si apoi iti fixezi perioada de plata direct cu firma constructoare. Dispar creditele bancare, dispar intermediarii si totul se incheie intre tine si firma respectiva, garantia contractuala fiind locuinta proaspat achizitionata. Atentie insa ca nu toate firmele au aceasta facilitate, cu toate ca e singurul mod prin care romanul de rand inca mai spera la o casa. Si parintii nostri au platit multi ani la apartamentele cumparate, deci nu e o tragedie. Unii si-au facut imprumuturi in banca pentru achizitionare de bunuri si platesc dublu contravaloarea la finalul creditului. Cam in acest stil se intampla cu locuinta, dar totusi e o casa.

Eu daca nu eram asa interesat de oferte, am avut timp sa analizez si alte aspecte. Am observat ca tot mai multe firme apeleaza la prezentele feminine. La un stand am vazut 3-4 domnisoare imbracate atat de provocator incat am crezut ca ele vand automobile, bolizi de formula 1, nu apartamente. Faza e ca pe cat sunt de frumoase, pe atat de slab informate. Prea putini reprezentati aveau rabdarea sa discute cu tine, ca posibil viitor client si sa-ti ofere toate informatiile necesare. Multi erau sictiriti, altii nici nu stiau ce vand, sau in ce stadiu e lucrare. Inca se mai traieste cu impresia ca ei ne fac noua favoruri si nu noi lor. Sa nu mai zic ca unii nici nu stiau sa-si exprime oferta corect scrisa din punct de vedere gramatical.

Cel mai tare slogan:”Bun venit. Va prezentam ultima oferta inainte de faliment„.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
In curand vom plati pentru muzica

Publicata pe bloguri si siteuri. Am citit la Zoso si nu-mi venea sa cred. UCMR-ADA a pregatit metodologia prin care...

Închide