27
Feb
2013

Tehnologia 100 % românească dezvoltată de SimPlus Invest cucereşte lumea

La târgul de tehnologie Mobile World Congress 2013 (MWC 2013) au participat şi câteva companii româneşti. Unele au prezentat diferite telefoane şi tablete, altele tehnologii şi soluţii pentru mobile. Una dintre aceste companii a fost SimPlus Invest, prima companie care a introdus pe piaţa românească serviciile de premium sms şi a dezvoltat primele tehnici şi aplicaţii de interactivitate prin sms cu sistemele de televiziune şi media.

simplus_2

Iată că suntem în 2013, iar tehnologia 100 % românească dezvoltată de SimPlus Invest cucereşte lumea. Cu alte cuvinte, tehnologia 100 % românească transformă automatele de cafea şi sandvişuri în aparate inteligente. Au creat un dispozitiv care permite implementarea plăţii cu telefonul mobil şi a tehnologiei NFC.

De asemenea, prin implementarea acestui dispozitiv, automatele sunt controlate de la distanţă, costurile fiind astfel optimizate. Se poate vedea (de la distanţă) câtă cafea mai este în automat, câte pahare sunt disponibile şi câte plăţi au fost efectuate. Planul lor este de a implementa acest dispozitiv pe piaţa internaţională. Şi-au manifestat interesul companii din Orientul Mijlociu şi din Europa, în special Germania şi Ţările Nordice.

simplus_1

Zilnic sunt efectuate milioane de tranzacţii cash de valori mici şi se caută soluţii simple pentru ca acestea să fie făcute cu telefonul mobil. Această tehnologie ar putea fi implementată şi la parcare, transport public, automate etc. Pe RATB este disponibil un serviciu de genul acesta. Floria vinde flori prin sms. Cred că este doar o chestiune de timp până se va implementa această tehnologie şi în alte domenii. Le urez succes şi mă bucur să văd că mai sunt companii româneşti care au puterea să se dezvolte şi peste hotare.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
iPhone 5 – câteva păreri de la un uilizator de Android

Anul 2013 a început promiţător pentru mine şi mi-a adus la teste noul iPhone 5. Primele interacţiuni cu noul smartphone...

Închide