5
Sep
2012

Televizoarele Quad Full HD (4K) sunt viitorul

Cele mai importante produse expuse la standul Toshiba au fost televizoarele Quad Full HD (4K) de 84 de inch. Am stat câteva minute bune în faţa unui televizor 4K şi m-am minunat de imaginea clară, de experienţa oferită de un ecran Quad Full HD (4K). Nu mă uit la TV, motiv pentru care nu am TV în cameră, dar în viitorul apropiat cred că-mi cumpăr unul. A evoluat foarte mult tehnologia pe acest segment şi televizorul a ajuns o consolă multimedia complexă.

Televizoare Toshiba 4K

Televizoarele Toshiba Quad Full HD (4K) oferă o calitate a imaginii extraordinară şi la distanţe mici şi la distanţe mari de ecran, o calitate binevenită pentru ecranele mai mari de 50 inch (127 cm). Spre deosebire de un Full HD TV de aceeaşi dimensiune, distanţa optimă de vizionare pentru un ecran Quad Full HD (4K) se reduce la jumătate, iar vizionarea la calitate maximă pe un QFHD nu este restricţionată de distanţă, ceea ce le face mult mai practice în casă. Partea intresantă e că nu oboseşti dacă stai cu ochii lipiţi de ecran şi nici nu se mai văd pixelii:).

La baza acestor televizoare stă platforma „CEVO ENGINE 4K”, oferind o putere mare pentru semnalul de procesare şi generând claritate, calitatea şi precizia unei imagini superbe. CEVO ENGINE 4K are avantajul de a mări cantitatea de conţinut de care un utilizator se poate bucura imediat, atât prin suportul nativ al conţinutului 4K prin tehnologia HDMI, cât şi prin faptul că adaugă conţinutului Blu-ray acuitate, detaliu şi profunzime aşa cum nici un alt televizor nu poate oferi. Conţinutul Blu-ray este scalat la o calitate şi mai bună cu ajutorul noului algoritm „Toshiba 4K Resolution+”, direct din procesorul CEVO ENGINE 4K, şi este afişat excelent pe ecranul Quad Full HD (4K).

Tehnologia Passive 3D este îmbunătăţită prin integrarea ei în rezoluţie Full HD. Mulţumită celor 2160 de linii orizontale ale ecranului, acum este posibilă oferirea unor imagini cu câte 1080 de linii pentru fiecare ochi, ceea ce nu mai limitează 3D-ul pasiv, oferind încă un avantaj posesorilor unui TV Toshiba Quad Full HD (4K), pe lângă opţiunea Quad Full HD.

Aceaste televizoare sunt încă în plin proces de dezvoltare. Nu există un preţ pentru ele, dar tehnologia folosită este extrem de scumpă chiar şi pentru cei mai darnici. Probabil că, în aproximativ 2 ani, vom putea cumpăra televizoare Quad Full HD (4K) la preţuri mai decente.

În România, Toshiba nu are o tradiţie pe piaţa televizoarelor, dar în viitorul apropiat se va dezvolta mai mult pe această direcţie. Pot spune că are puterea să concureze de la egal la egal cu producători ca LG, Samsung sau Panasonic. Au un line-up impresionant de televizoare, de la cele mai mici diagonale şi până la 84 inch şi chiar mai mari. Producătorul japonez mizează mult pe design, fiabilitate şi calitate.

You may also like

Ce testez in prezent?
Notebook-urile sunt pentru games?
Particip la „Testat de Comunitate”
Citește articolul precedent:
Sunt la şcoala de vară GPeC 2012

Ştiu că sună ciudat, dar de mâine şi până pe 10 septembrie sunt la Şcoala de Vară GPeC 2012. Pentru...

Închide