9
Aug
2008

Temperatura ridicata si calculatorul

E vara, afara sunt peste 35-40 de grade celsius, in casa se ajunge la temperaturi de nesuportat. Lucrez pe calculator si vad cum temperatura sistemului meu e tinuta sub control.
Procesor: 40 grade
Placa de baza: 45 grade
Placa video: 49 grade
HDD: 41 grade
Pentru cei care aveti probleme cu temperaturile la calculator, o sa va dau cateva sfaturi practicate de mine.
Pentru a mentine procesorul intr-o temperatura optima de functionare, va sfatuiesc sa puneti pasta termoconductoare de la o firma specializata pe asa ceva. Coolerul de la procesor e bine sa-l schimbati si sa nu-l lasati pe cel BOX. Eu am un CoolerMaster Hyper TX2 Universal.
Legat de placa video, eu am un 8600GT Sonic de la Palit si nu am probleme cu racirea.
Pe carcasa am 2 ventilatoare de 12cm. Unu in fata si unu in spate. Cel din fata baga aer si cel din spate scoate aer. In felul acesta s-a creat un flux de aer constant in carcasa. Pe HDD nu am cooler dar vreau sa-mi cumpar un Titan TTC-HD11. Sa stiti ca toata cheltuiala se invarte in jurul sumei de 100 RON. Eu cred ca se merita daca doriti sa aveti un sistem care sa nu sufere de cald.

You may also like

Campania „10 pentru primul meu calculator”
Parinţii şi calculatorul
Hai sa lovim monitorul, zic!
La multi ani…

3 Responses

 1. numa sa nu sufere de prea multe „turbine” pe el ;).

  Nu suport zgomotul in PC-u cand ma uit la filme. Eu sunt pentru cat mai putine ventilatoare, cat mai putine cabluri mari in carcasa, daca se poate „pozate” cu cap sa nu obtureze circulatia aerului in carcasa si componente doar pentru scopul necesar.

  Eu am optat pentru un procesor care consuma putin. Tot sistemul meu (AMD X2 4200+, GForce 8500 GT + nForce 6150SE onboard – pentru 2 monitoare + TV) consuma ~ 75W (fara monitoare) in lucru normal si 88W cand ma uit la filme. Am schimbat sursa de pe carcasa cu una Thermaltake 420W care practic nu se aude decat daca stai cu urechea pe ea; Am eliminat coolerele de pe carcasa, erau fara rost, si asa am aer conditionat in camera si nu am peste 27 de grade!

  Coolerul de pe HDD este intradevar util, mareste durata de viata a HDD-ului insa sa fie unul de calitate, sa nu induca vibratii nedorite in hdd. Exista carcase care au locuri pentru ventilatoare in carcasa cu scopul de a raci hdd-urile. Am avut eu o asemenea carcasa dar, aveam 12 HDD-uri in ea.

  La coolerul de pe CPU am optat pentru unul fara ventilator. E cam scump, sunt de acord insa ca sa’mi fac damblaua am scos ceva $ ca scap de orice zgomot din partea PC-ului.

  Si la ce temperaturi ai tu in PC nu art trebui sa’ti faci griji. Daca trec de 70 de grade sa te ingrijorezi !!!

 2. Repsol23

  Sincer am o carcasa speciala ptr flux de aer si racire …a costat 6 mil ….in total am 7 coolere pe carcasa + 1 cooler de procesor performant..a costat 2mil jumate calculatorul sta in idle la 21-22 grade celsius …iar in full load nu a trecut nici o data de 40 grade…e putin zgomotos dar am buton ptr decuplarea coolerelor ex. cand ma uit la filme parca e oprit calcu nici un zgomot 😛

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Grand Theft Auto IV oficial pe PC

Pentru iubitorii jocurilor pe calculator, tin sa-i anunt ca Rockstar Games a anuntat ca Grand Theft Auto IV va fi...

Închide