30
Mar
2009

Tinerete fara batranete

Am stat la povesti zilele astea cu o o amica. De la o intrebare care suna cam asa: „Care sunt elementele care scot in evidenta varsta la o persoana? Hm, mai bine zis la o femeie!” a inceput sa curga un subiect foarte interesant. Sincer, nu am stiut sa-i dau un raspuns concret, dar am cautat totusi sa zic ceva si m-am legat de cateva elemente faciale: zona ochilor, zona obrajilor, gura. Impreuna ele pot exprima varsta unei persoane.

Acum apare o alta problema. Nu intotdeauna fata reda varsta din buletin. Sunt persoane care par mai in varsta decat ar fi fost normal si altele mai tinere. Cunosc persoane care au ceva ani adunati pe umeri, dar la prima vedere nu le dai prea multi, dar si persoane care sunt micute de ani, dar sunt trecute si obosite.

Nu sunt lamurit. Tu ce parere ai? Care sunt elementele care scot in evidenta varsta la o persoana? Cata importanta acorzi aspectului tau fizic dincolo de creme hidratante, de after-shave sau dusul zilnic?

You may also like

În adolescență…
Ce facem cu superficialitatea şi generalizarea?
Şi el are telefon
Problemele cotidiene

6 Responses

 1. Pingback : Lungi - Blogatu

 2. Eu ma insel deseori atunci cand apreciez varsta oamenilor. Asa ca nu sunt cea mai potrivita persoana pentru a raspunde. Dar am totusi o curiozitate: de ce ai tinut mortis sa precizezi „Hm, mai bine zis la o femeie!” ?

 3. Pentru ca femeile se dau cu tot felul de lotiuni si sunt mai complexate de varsta, decat barbatii. Eu nu ma machiez, nu-mi ascund varsta etc.

 4. Probabil ca si barbatii ar trebui sa inceapa sa fie „complexati” in sensul folosit de tine in comentariu, astfel incat sa fie ca scosi din cutie mereu. Si lotiunile alea nu sunt diabolice asa cum crezi.
  Nu de alta, dar sexy, dragut, aranjat- astfel incat unei femei sa-i fie drag sa se apropie de X nu este egal cu nebarbierit, nepieptanat si imputit.
  Aviz tuturor vanatorilor!
  Si referitor la varsta- hm. E vb de gene si de modul in care stii sa pastrezi ce ti s-a dat.
  Daca ai gene bune, ai grija de ele!
  Daca genele-s varza, poti sa stai si in cap, ca doar operatiile estetice te mai salveaza.

 5. Raspunsul e clar: pielea este barometrul tineretii exterioare. Milioane de bărbaţi şi femei se adresează magazinelor de cosmetică căutând soluţii pentru îndepărtarea semnelor vârstei. Mai devreme sau mai târziu trebuie să ne confruntăm cu problema avansării în vârstă, pentru ca totusi procesul de îmbătrânire este un proces natural. Este de asemenea adevărat că deseori acest proces este accelerat de stilul de viaţă, de mediu, de factorii oxidanţi şi nu în ultimul rând de razele ultra-violete.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cateva calculatoare „tunate”

Mai exact 72 unitati centrale transformate dupa bunul plac al utilizatorilor. (link de la domnul Liviu Taloi)

Închide