5
Aug
2009

Toată lumea e frustrată?

Definitia juridica
(crim.) – reprezinta acea stare psihica a unei persoane in urma nesatisfacerii unei trebuinte, intentii, dorinte care modifica comportamentul acesteia, provocandu-i stari de criza ce pot genera chiar actiuni violente datorita pierderii autocontrolului. Este o stare profund emotionala a unui individ atunci cand este privat de unele drepturi, recompense, satisfactii considerate de acesta ca i se cuvin.

Sunt o fire sociabilă şi mă mulez uşor pe orice tipar al caracterului uman. Internetul l-am descoperit acum 10 ani şi de atunci am avut şansa să cunosc şi să întâlnesc sute sau chiar mii de persoane. Cu unele m-am inţeles foarte bine, cu altele mai puţin bine şi chiar deloc, însă, în tot acest timp, am întâlnit foarte mulţi frustraţi.

Cred că toţi am întâlnit astfel de oameni, indiferent de domeniul de activitate, din offline sau online, şi mereu i-am criticat şi i-am înjurat. În offline se manifestă sau nu, dar pe online toţi au curajul să-şi etaleze frustrăile pe unde au ocazia. Mulţi preferă să se ascunda după un monitor şi să înjure pe toata lumea, să critice şi să arate cu degetul spre toţi cei care le ies în cale. Se bat cu pumnul în piept că sunt cei mai buni în ceea ce fac şi se plâng că sunt privaţi de anumite bunuri ce li se cuvin, dar nici unul ştie să accepte critici.

Am asistat la tot felul de scandaluri şi războaie purtate în online de diferite persoane. Se cearta pe bloguri şi pe twitter, pe site-uri, în presă scrisă şi TV. Aseară citeam un articol scris de Florin Puscas cu privire la un update de pe twitter şi modul prin care el cerea explicaţii şi chiar scuze fondatorului FTW. Nu am nimic cu băiatul şi mi se pare un tip ok, dar să ajungi să cerşeşti scuze şi explicaţii din cauza unui update aparut pe twitter, mi se pare o prostie, cu atat mai mult cu cât nu era adresat persoanei lui şi l-a înţeles total greşit.

De ce trebuie să ne certăm toata ziua şi să ne „muşcăm” de fund, când putem să fim uniţi şi să luptăm cot la cot pentru a face ceva din ţara asta, din online-ul românesc şi în alte domenii de activitate? Ne plângem că nu sunt bani în online, că parlamentarul x a furat, că ăla se scarpină în fund, pe ala îl freacă grija că  Gigel o vrăjeşte pe Maricica etc. Fiecare se uită în ograda vecinului, dar prea puţini în ograda personală. Hai fraţilor să ne unim, să construim ceva de durata şi să luptăm împreună. A etala frustrările e uşor. dar nu e o soluţie. Eu nu am puterea să mut munţii, dar împreună poate reuşim.

Şi eu am fost înjurat şi comentat, dar n-am stat să dau atenţie la toate aceste lucruri. Am încercat să demonstrez contrariul şi să lupt pentru drepturile mele, dar nu prin vorbe ci prin fapte. Am primit şi eu voturi negative pe FTW, dar nu m-am apucat să mă cert cu acele persoane. Din contră, m-au motivat să fac articole mai bune în speranţa că voi primi voturi pozitive. De ce sa stau şi să mă cert cu fiecare om care mă deranjează, când pot să-mi văd de treabă şi să demonstrez că acel om a greşit?

E atât de greu să nu mai fim frustraţi şi să nu fim invidioşi între noi? E atat de greu să ne înţelegem între noi, să ne respectăm şi să dăm dovadă de bun simţ? E atât de greu să ne ajutăm şi să creştem împreună?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

8 Responses

  1. Trecand peste faza cu „cersitul explicatiilor” si cu „intelesul gresit” (desi am inteles doar ce a fost si ce s-a vazut. Pana si la tribunal se judecata fapta nu intentiile si dorintele), nu pot fi de acord cu dorinta ta de unitate. Cand te unesti cu o persoana pentru a realiza ceva, inseamna ca aprobi comportamentul respectivei persoane. Ori eu nu pot sa fiu unit cu un individ care injura, jigneste, e arogant, mitocan sau manifesta alte simptome ale unui caracter deficitar. Oamenii cu bun simt, caracter si valori sanatoase trebuie sa se uneasca intre ei. Nu oamenii in general…
    O seara buna!

  2. Persoanele care ma cunosc stiu ca nu sunt deloc un om al scandalurilor. Din contra! Nici nu consider ca am facut „scandal”. Tu daca ai vedea un hot ca iti fura bicicleta l-ai ignora doar ca sa nu iasa scandal? Sau daca un pilitician pe care tu l-ai votat ar iesi in public si ar zice „toti votantii mei sunt niste idioti” ai ramane indiferent? Indiferenta inseamna complicitate!

  3. Florin aici discutam de alte prostii si nu ce zici tu in comentariu. Eu cred ca-i mai bine sa-ti vezi de blog si sa nu mai fii asa frustrat. Oricum n-ai inteles anumite aspecte. Nu ramane decat sa taci si sa faci…datul din gura nu e solutie.

  4. Nu poti ignora oamenii doar pentru ca nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu tine.La fel poti fi ignorat si tu la randul tau si nu ti-ar pica bine,depinde de cine sunt si ce reprezinta acele persoane pentru tine.
    In fine,multumesc Sorin pentru sprijin,campania merge tot inainte cu pasi,sper eu mari.Sper ca in scurt timp sa incepem sa vedem mici rezultate,ma bucur ca multora le palce ideea si asta nu ma face decat sa cred ca acei oameni vor incerca candva cand vor da de „nesimtiti” sa isi impuna bunul simt incat sa ii faca pe acei nesimtit sa isi schimbe atitudinea fie ea si de fatada,atata timp cat aceasta campanie atinge moralitatea indivizilor inseamna ca totul merge spre bine!

  5. Cry nu ignori pe toata lumea, dar cel putin nu te legi de oricine oricum. Daca am da atentie la toate nimicurile, am face prea multe riduri.

  6. Pingback : Vrem, Vrem, Vrem… | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cum să faci femeia fericită

În lumea dragostei este o singura regulă e valabilă, să faci femeia fericită. Faci ceva pe placul ei, câştigi puncte....

Închide