20
Apr
2008

Tocanita de cartofi cu mazare

Astazi am gatit iar. M-am gandit sa fac ceva de post. Ca tot vine Saptamana Patimilor, am zis ca e bine sa tinem putin post si sa scoatem din masa noastra produsele de origine animala. Azi am gatit „Tocanita de cartofi cu mazare”.
Ingrediente:
– 3,4 cartofi mai marisori
– 3,4 cepe
– 1 borcan 800g mazare (imi place cu multa mazare)
– ulei
– condimente
Mod de preparare:
Se toaca ceapa mai marunt (eu am tocat-o mai cum am putut). Intre timp punem la foc, o oala in care punem ulei, totul dupa ochi, si lasam sa se incinga. Dupa ce uleiul este incins, adaugam ceapa si o calim putin, pana se inmoaie si capata o culoare mai inchisa (atentie sa n-o ardem). Cartofi ii taiem cubulete, cum putem, si-i adaugam in cratita dupa ce calim ceapa. Prajim si putin cartofii, amestecam continu sa nu ardem ceapa. Dupa toace acestea, punem apa (suficienta cat sa acoperim cartofii si ceapa) si lasam sa fiarba. Dupa 10-15 minute adaugam si borcanul de mazare, si lasam sa fiarba la foc mic. Punem o lingura de bulion, sare si condimente dupa gust. Lasam sa fiarba pana cand cartofii incep sa se farame. La final, inainte sa oprim, adaugam si ceva verdeata, de preferat niste patrunjel.

Cam asta e „Tocanita de cartofi cu mazare”. Va urez pofta buna!!!
Cam asa trebuie sa arate.

You may also like

Pui pe sticlă – la cuptor
Cum va arăta bucătăria viitorului!
Tu de ce mananci?
Cartofi la cuptor cu rozmarin, usturoi si aripioare

4 Responses

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Sa va uitati

(via E-flame)Aveti grija unde va uitati si la cine va uitati.

Închide