8
Feb
2009

Top 5 miliardari neobisnuiti


Cotidianul ne prezinta top 5 miliardari excentrici. Printre ei se regasesc bogatii care cheltuiesc foarte mult, sau cei care conduc aceeasi masina de 15 ani si fac cumparaturi la reduceri. Mai jos aveti top 5 miliardari cei mai ciudati. Eu nu cred ca ei au auzit de criza economica.

5. Liliane Bettencourt, cea mai bogata femeie din lume. O avere estimată la 22,9 miliarde de dolari. Detine imperiului L’Oréal de cosmetice. Excentrica pentru ca si-a permis sa faca cadouri in valoare de 1 miliard de dolari unui fotograf.

4. Sultanul Bruneiului este un miliardar pasionat de autoturisme. Detine o colectie impresionanta ce numara cateva mii de modele, unele special fabricate pentru el. Totul valoareaza aproximativ 4 miliarde de dolari. A ajuns in Cartea Recordurilor Guinness o data cu achizitionarea unui numar de 500 de Rolls Royce-uri. Detine cate o masina de formula 1 de la fiecare echipa incepand cu 1980. Sultanul are si 531 de Mercedesuri, 367 de Ferrari, 362 de Bentley-uri, 185 de BMW-uri, 177 de Jaguaruri, 160 de Porsche si 20 de Lamborghini, asta pe langa unicul Ferrari combi din lume. Nici casa lui nu este una obisnuita, avand 1.788 de camere, 257 de bai.

3. Warren Buffet este un alt miliardar ciudat. Daca cei de pe pozitiile 4 si 5 cheltuiau foarte mult, Wareen Buffet traieste in aceeasi casa achizitionata acum 41 de ani, chiar daca averea este de 62 de miliarde de dolari. Averea s-a o va dona pentru opere de caritate, 83% din total mergand la Fundatia Bill si Melinda Gates. In 2006 nu avea telefon si computer. Are 79 de ani.

2. Richard Branson a infiintat brandului Virgin – rebranduite sub numele Zavvi la sfarsitul lui 2007. Acest miliardar a incercat sa doboare mai multe recorduri mondiale. In 1991, miliardarul a traversat Pacificul in balon, cu viteza de record de 394 km/h. Intre 1995 şi 1998, Branson a încercat, impreuna cu Per Lindstrand si Steve Fossett, sa ocoleasca Pamantul in balon. Alte recorduri pe care Branson a incercat sa le depaseasca constau in traversarea in timp-record a oceanelor lumii in barca cu motor. Tot el a infiintat prima agentie de turism spatial, Virgin Galactic, ce va trimite doritori in spatiul suborbital contra sumei de 200 000 dolari.

1. Ingvar Feodor Kamprad, fondatorul imperiului IKEA (cel care se gaseste si-n Romania) obisnuieste sa manance in cadrul magazinelor sale si cumpara cadouri si hartie de ambalat cadouri, dupa sarbatori cand au loc reduceri. Kamprand a inceput afacerea IKEA la 17 ani pe baza unei sume de bani primite de la tatal sau. Este cel mai bogat om din Europa si pe locul 7 in lume cu o avere de 31 miliarde dolari.

You may also like

Banii nu au valoare…
Ce salariu meriţi?
A cumpărat, cu 200 000 lei vechi, 900 EUR
Şi el are telefon

5 Responses

  1. Sultanul ala de pe locul 4 sa imi dea si mie un BMW nu cer prea mult. Kampard sa imi dea magazinu din Baneasa si bosorogu de pe locu 3 sa imi dea mie averea lui. Nu ma supar si asa el moare.

    Cer cumva prea multe? =))=))=))=))

  2. Ala cu masinile este prea de tot, iar cel de pe locul 3 de 79 ani la fel, macar putin sa se respecte si el. Acum imi vine in minte o intrebare amuzanta: o sa castige cineva vreodata din bloguri atatia bani? :))))

  3. daca ala isi vinde masinile Romania iese din criza ;)) oricum ar face un gest super fain daca le`ar distribui ;)) adica oricum…crek nici nu si le cunoaste pe toate 😛

  4. chiar nu inteleg ce fac cu atatia bani .. in loc sa deie la saraci ca noi, ei isi cumpara tablouri si io mai stiu ce tampenii :)) nu le-as da nici colt de pita

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
M-am ingrasat

Dupa noile cifre aratate de cantar, se pare ca m-am ingrasat. 90Kg la 1.8m oare e bine sau rau? Cred...

Închide