16
Noi
2009

Top Gear în România – un altfel de „Borat”

Am urmărit episodul filmat de Top Gear în România, o adevarată onoare şi mandrie pentru ţara noastră. Ce reclame şi publicitate pe posturile internaţionale, spoturi filmate pe milioane de euro, ce The Land of Choice, Top Gear la putere. Oare cât a plătit Elena Udrea pentru această realizare? Ştim că scopul a fost promovarea României în cele peste 90 de ţări în care este transmisă emisiunea. Top Gear atrage, săptămânal, şapte milione de telespectatori live în Marea Britanie şi peste 300 de milioane de telespectatori la nivel mondial, deci o expunere destul de mare.

Episodul începe mioritic, cu o vacă mergând pe marginea drumului şi se continue cu imagini ce surprind căruţele pe drumurile naţionale, un sat sărac etc. Un adevarat „Borat” văzut din 3 maşini luxoase: Lamborghini, Ferrari şi Aston Martin. România este prezentată ca o ţară exotică, dar destul de înapoiată, nelipsind imaginile tipice: ţigani, Palatul Parlamentului, căruţe şi drumuri proaste. Adevăratele branduri de ţară.

Partea cea mai interesantă, dar cea mai scurtă este când Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au turat motoarele în tunelele Parlamentului. Sunetul este de nedescris. Dragoste la prima pedală.

Nu mi-a plăcut când şi-au bătut joc şi de maşinuţa noastră autohtonă Dacia Sandero.

Însă au rămas impresionaţi de Transfăgărăşan, cu toate că Jeremy Clarkson nu-i poate pronunţa numele.

Rezumat Top Gear în România.

Mai bine urmăriţi şi voi tot episodul, iar concluziile le trage fiecare după preferinţe:).

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

3 Responses

  1. Mi s`a parut super deplasata faza cu „comunist water”…nu stiu daca a intrat si in emisiunea de final, si oricat de varza am fi…putem sa zicem si noi macar ca nu mai e comunism la noi in tara (cel putin nu oficial).SI asa de tare s`a speriat de un pui de caine???Hai las`o…Iar faza cu Dacia Sandero…ha ha ha ha…
    …:-|…Stai asa…N`a fost amuzant!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Antonescu vs. Băsescu – la duel

Sâmbătă, 14 noiembrie, Clujul a fost gazda primului duel electoral. Acesta a fost între candidatul PDL, Traian Băsescu, şi cel...

Închide