18
Iun
2008

Tot mai multi bloggeri arestati

Azi citeam o stire socanta pe www.hit.ro cum ca bloggeri au inceput sa fie arestati. Tot mai multi bloggeri internationali au ajuns sa fie arestati pentru expunerea abuzurilor la adresa drepturilor omului sau criticarea guvernelor. Cel mai mare numar de bloggeri arestati s-a inregistrat in China, Iran si Egipt. Dar si alte tari au facut arestari. Aici putem aminti de arestarile facute in Marea Britanie, Franta, Canada si Statele Unite. Deci cum e cu libertatea de exprimare si drepturile omului? Eu am citit si am vazut ca fiecare e liber sa-si exprima punctul de vedere. Ca o face verbal, in scris, online sau prin alta forma, este libertatea de exprimare si opinie. Eu mi-am facut un blog sa-mi afisez ideile, gandurile, sa-mi spun ofurile. Din ce mai stiu eu, presa are libertatea de exprimare, iar blogul este tot o forma de presa. Trebuie acum sa ne ferim si sa ne temem, ca poate intr-o zi vom deranja pe cineva si vom fi arestati? Mi se pare un abuz la drepturile omului. Sunt tari in care inteleg aceste actiuni, dar nu inteleg dege in tarile democratice s-a ajuns la asa ceva. Voi ce parere aveti?

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Hosting, hosting, hosting
Studii demografice – noiembrie 2009 – sorin.rusi.ro
Noua mea temă la blog…

12 Responses

 1. Si-au publicat opiniile online cu privire la guvern, adus in discutie subiecte incomode, au expus coruptia guvernamentala, abuzurile la adresa drepturilor omului sau informatii referitoare la inabusirea actiunilor de protest. În plus, ei au criticat politici publice.

  Asta sunt motivele generale. Acum nu stiu exact pentru fiecare tara.

 2. China, Iran … sunt tari in care libertatea este inteleasa un pic altfel decat o inteleg noi.
  Oricum consider ca exista o limita intre libertatea de exprimare si posibile jigniri, blamari sau altele de genu’
  Important este sa fim cumpatati in posturile pe care le ublicam pe bloguri 😉
  Parerea mea 🙂

 3. pai , in exemplu concret…daca inainte de arestarea celor de la politia Arges, in hiba cu carnetele, m-as fi apucat sa scriu pe blog cum, acum un an cand am dat de carnet, mi- s-ar fi cerut o suma maare de bani de la politistul X, mare om, mare caracter, atunci, omul in cauza poate ca ar fi trimis un mandat de arestare pe adresa mea cum ca l-as fi acuzat de luare de mita….nu mi s-a intamplat, dar stiu prieteni si cazuri reale…asadar..bine ca nu aveam blog in momentul acela, altfel scriam acest post din spatele gratiior…

 4. daca s-a intamplat asta in tari comuniste e de inteles, la noi nu prea e posibil pentru ca suntem o tara democrata si avem dreptul la libera opinie.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Viitorul memoriilor RAM

Dupa cum v-am spus mereu, in dustria IT nu are limite. Tehnologia avanseaza foarte repede. Orice produs aparut acum, in...

Închide