Totusi este criza economica si-n Romania

Grafic

A inceput criza economica si-n Romania. Chiar daca nu este atat de mult simtita de populatie , ea exista. Incet incet firmele incep sa faca concedieri. Dobanzile bancare foarte mari si inasprirea conditiilor de creditare fac ca firmele sa-si inchida portile sau sa-si diminueasca numarul de angajati pentru a-si mentine cheltuielile in grafic.
Nici persoanele fizice nu o duc prea bine. Sunt foarte multi care au credite in valuta si cum valuta oscileaza, multi s-au trezit, peste noapte, c-au de platit sume mult mai mari decat se asteptau. Faptul ca populatia nu mai poate obtine credite pentru locuinta sau de nevoi personale, duce la declinul pe piata imobiliara, declin pe piata auto, declin pe diferite ramuri industriale.
Chiar daca preturile au inceput sa scada foarte mult in imobiliare si auto, sunt prea putini cei care dispun de lichiditati.
Citeam azi intr-un articol cum ca Ministerul Muncii anuntase ca la anul peste 60 000 de salariati vor ramane fara loc de munca. Daca stam si ne gandim, totul a pornit din SUA, falimentul Lehman Brothers dand startul crizei mondiale. Obama ai venit la conducerea SUA, fa ceva:).
O sinteza mult mai amanuntita si mai bine explicata legat de Criza economica o gasiti la Marian.
Fotografia afisata mai sus ne arata directia economiei mondiale si evident a Romaniei.

2 păreri la “Totusi este criza economica si-n Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *