4
Sep
2013

Transalpina văzută în 2013

Datorită lui Cristi, am avut ocazia să văd mult mediatizata şosea Transalpina. Nu ştiu povestea ei, dar ceva amănune ne spune wikipedia.

Transalpina (DN 67C) este o şosea din Munții Parâng, Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”

Drumul este foarte bun, iar peisajele m-au lăsat cu gura căscată. Serpentinele şi diferenţele mari de temperatură au făcut să nu mă simt chiar foarte bine, dar efortul a meritat fiecare secundă.

Îmi este greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie sentimentul trăpit, dar mai bine vă las să admiraţi imaginile.

Fotografii realizate cu Olympus SH-50 alb!

3 Responses

  1. Pingback : Olympus Stylus SH-50 - o compacta complexa | Airlines Travel

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cărţile de vizită şi puterea social media

Luni plec din ţară şi azi am căutat sa-mi fac câteva cărţi de vizită. Recunosc, m-am trezit şi eu destul...

Închide