12
Aug
2009

Twestival Bucuresti 2009 – 11.09.2009

Twestival este un eveniment ce are loc în 230+ de orașe din lume, iar București este unul dintre acestea! Pe 11 septembrie va avea loc a doua ediţie la nivel mondial pe anul 2009. De această dată, organizatorii din Londra (UK) au decis ca fiecare oraş să se dedice undei cauze locale. Organizatorii Twestival Bucureşti au un sondaj prin care TU alegi ONG-ul care va primi banii pe care să-i învestească 100% în cauza pe care o susţine (şi nu în cheltuieli administrative).

Toţi cei implicaţi în organizare sunt voluntari, iar Twestival este un eveniment caritabil organizat de şi cu oamenii prezenţi pe Twitter. Dacă vrei să intri în lumea inovatorilor, poţi să-i urmăreşti pe twitter, pe blog sau te prezinţi la Twestival în 11 septembrie şi poate ne cunoaştem personal.

În februarie, Twestival Global s-a dedicat unei singure cauze, ONG-ul charity:water care se ocupă de construirea de puțuri cu apă în zonele centrale ale Africii. S-au strâns aproximativ 250.000$ pentru această cauză. S-a sărbătorit în peste 200 de oraşe din lume printe care se află şi Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Arad.

You may also like

Poze Zilele Bucureştiului 2012
„La Plajă” din 14 august în Divertiland Multi Entertainment Park
Cel mai mare număr de echipamente audio-video din istorie la Jocurile Olimplice Londra 2012
Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012

12 Responses

 1. Mar

  Administrarea twestivalb e incorecta si nedreapta. Pacat ca o idee asa buna a fost transformata intr-o rusine de unii din organiatorii twestivalb. Regulamentul arata ca organizatorii nu ar trebuii sa aiba legaturi cu ONG-urile propuse la noi exista legaturi intre organizatori si o anume ONG. „Twestival Local is run independently from a not-for-profit and there needs to be input from the community on which cause to support. It is not ethical to accept Twestival lead organizers with the aim of supporting their own agenda, but definitely welcome everyone as team volunteers. You can put forward your cause for nomination, but there must be proof that the decision was conducted fairly.” http://twestival.com/faq/
  Pentru a favoriza acea ONG organizatori twestivalb au exclus doua ONG-uri care aveau mai multi sustinatori motivand ca acea cauza contravine regulamentului, desi la twestival Sibiu acea cauza a mers mai departe. Rusine Munteanu, Ciubotaru, Banica&co! Toate cauzele merita sustinute iar cea care trebuie sa castige acest twestivalb e cea mai votata. Aceasta e de departe GIA, aleasa celor care au spiritul twestival.

 2. In „Pasi catre Viata” (proiectul pe care il sprijin) nu este implicat niciunul dintre organizatorii Twestival Bucuresti.
  Nu stiu ce s-a intamplat, eu vad ca votarea s-a prelungit pana maine (sambata, 15 august).

 3. @Adrian Ciubotaru – din cate stiu eu, tu nu faci parte din grupul organizator al acestui eveniment. Deci acuzatiile catre tine sunt nefondate. Sa vedem si celelalte raspunsuri.
  @Mar astept emailul solicitat.

 4. Mar

  A fost exlusa GIA (care avea un numar de voturi mai mult decat dublu fata de ‘Pasi catre viata’) pe motiv ca nu ar fi o cauza acceptata, in conditiile in care la Sibiu a fost o cauza acceptata. Regulamentul nu se poate schimba de la un oras la altul in functiile de interesul si/ sau simpatia unora dintre organizatori. Spuneti ca nu exista nici o legatura intre organizatori si ‘Pasi catre viata’. Hai sa vedem:
  http://invita.ro/organizer/inethos/event0405074773-Pai-ctre-Via-la-Street-Delivery/
  Pe cine gasim acolo? catalinabanica si Adrian
  Au adus in discutie faptul ca s-a votat in familie pentru GIA si ROBI. Daca ne uitam pe sustinatorii ‘Pasi catre viata’, pe cine credeti ca vedem: doamna administrator twestivalb Monica Muntean si pe Mihaela Muntean. La comentarii gasim urmatorul mesaj „hai să urnim povestea asta” de la adrianciubotaru. Daca intram pe twitter vedem legatura stransa intre Ciubotaru si Muntean. Din trimiterile de pe site-ul twestivalb intelegem ca printre organizatori se afla catalinabanica si laurabanica Cu cine credeti ca e in legatura (tot de pe twitter) catalinabanica?! adrianciubotaru! Surprinzator, nu? Care credeti ca sunt sansele ca ‘Pasi pentru viata’ sa castige la twestivalb, chiar daca se afla pe locul 3 ca si numar de votanti?
  „@adrianciubotaru ai intradevar gusturi bune4:46 AM Jul 30th from web in reply to adrianciubotaru
  @adrianciubotaru daca esti diferit asta nu te face ciudat.1:47 AM Aug 12th from web in reply to adrianciubotaru
  @adrianciubotaru esti putin cam nostalgic azi. ceva amintiri dureroase….?4:03 AM Aug 12th from web in reply to adrianciubotaru” http://twitter.com/mihaelaltn
  „Votati proiectul „Paşi către Viaţă” http://sp2.ro/catreviata in care sunt implicat pentru o cauza buna. Remember http://sp2.ro/postpcv !!4:57 AM Aug 10th from TweetDeck
  @catalinabanica si tu! (am o multime de carti)4:30 PM Aug 9th from TweetDeck in reply to catalinabanica ” http://twitter.com/adrianciubotaru
  Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase…

 5. Mar, linkul catre invita nu spune nimic despre Catalina Banica ca organizator. E o lista de participanti (in cadrul Street Delivery) printre care se numara si ea.
  Ne stim, la fel cum stiu multi dintre organizatori (suntem o comunitate), insa paranoia ta este uimitoare.
  Repet: nu sunt organizator si sustin „Pasi catre Viata” fara sa fraudez nimic.

 6. @Mar – iti inteleg supararea si nu cunosc motivele pentru care fundatia GIA nu a fost acceptata in competitia asta, dar asta nu-ti da dreptul sa ataci, fara dovezi, oameni. Invatati sa mai si pierdeti. Cat despre faptul ca oamenii se stiu intre ei nu e o tragedie. Eu cunosc mii de oameni si merg la zeci sau chiar sute de evenimente anual, dar asta nu inseamna ca sunt favorizat la concursuri sau sa beneficiez de alte facilitati fata de toti ceilalti. A fi om e lucru mare in Romania, in zilele noastre si acesti oameni chiar sunt de incredere. Frustrarile tale si chiar paranoia de care dai dovada, nu face altceva decat sa arate o frustrare personala.

 7. Pingback : Evenimente, fără numar, în septembrie | Blogu` Lu` Sorin

 8. Pingback : Ciripim, Ne Întâlnim, Donăm = Viaţă | Blogu` Lu` Sorin

 9. Pingback : Ovidescu.ro » Blog Archive » twestival flocstival

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Mitingul aviatic de la Ghimbav – Transilv Aero Show 2009

În weekend-ul care tocmai a trecut, locuitorii braşoveni, cei din Ghimbav şi turiştii aflaţi în zonă, s-au bucurat de un...

Închide