8
Sep
2009

Ultima ţigară…

…Stinsă într-o scrumieră. Nu, nu am citit cartea lui Alen Carr, o voi citi, dar voinţa şi dorinţa sunt mai presus de toate. În ultima vreme s-au întâmplat multe în viaţa mea şi am meditat la viitor. Mi-am dat seama cât de uşor se pot pierde anumiţi prieteni, o decizie poate schimba vieţi, am observat cât de schimbătoare e lumea din jurul meu etc. Cred că e momentul schimbării şi la mine…

Încep prin a mă lăsa de ţigări. Nu am nevoie de produsele electronice, nu am nevoie de tratament de specialitate, am nevoie doar de voinţa şi ambiţie. Ştiu că vor urma momente dificile şi tentaţiile vor fi mari, dar am încredere că voi trece peste ele. Am mai trecut prin astfel de momente, cea mai lungă perioadă fiind 8 luni, dar m-am reapucat dintr-o prostie.

Cred că am găsit şi răspuns la întrebarea „De ce te-ai apucat de fumat?„. R:din plictiseală. A fuma înseamnă: a arunca banii aiurea pe fereastră, a-ţi distruge sănătatea, a te face insuportabil datorită mirosului de tutun etc. Parţi bune nu are.

Această decizie este luată din propria voinţă, fără compromisuri. Buddha s-a lăsat şi el de aproximativ 3 zile.

You may also like

Contrabanda cu tigari inseamna infractiune – Descurajeaz-o!
Un tratament pentru nervozitate?
Marijuana – Da sau Nu?
De ce te-ai apucat de fumat?

6 Responses

  1. Trebuie să crezi cu adevărat că nu există nici un avantaj în a fuma. Când am vrut să mă las la început de fumat, ştiam că nu există nici un avantaj, dar îmi PLĂCEA să fumez, era o plăcere, şi niciodată nu poţi să renunţi la ceva ce nu-ţi place.
    Acum am 6 luni de când nu am mai fumat şi nu mi-am dorit nici o clipă să o fac , deşi în preajma mea tot o fac. Nu mai găsesc nici o plăcere în a fuma, ci doar un dezavantaj.
    Multă baftă!

  2. Pingback : uberVU - social comments

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Negăm viitorul

De ceva vreme tot analizez un fenomen ce ne înconjoară, acela de a nega viitorul. Am purtat tot felul de...

Închide